Bila je najlepša glumica bivše Jugoslavije i imala intimnu scenu sa koleginicom: Danas je još privlačnija

Dragana Mrkić bila je najlepša glumica bivše Jugoslavije i imala intimnu scenu sa koleginicom.

Objavljeno: 30.08.2024. 13:18h 13:20h
Foto: Printscreen Youtube

Dragana Mrkić je nekada važila za novu zvezdu jugoslovenske glumačke scene, a danas se retko pojavljuje u javnosti i bavi se režijom. Prolsavila se ulogom u filmu "Oficir sa ružom", gde je snimila eksplicitnu scenu sa koleginicom.

Čuveni film "Oficir s ružom" režisera Dejana Šorka, premijerno je prikazan 1987. godine na pulskom festivalu gde je Šorak dobio Zlatnu arenu za najbolji scenario, a za najbolju mušku ulogu Žarko Laušević. Ovaj film doživeo je veliki uspeh, ne samo u Jugoslaviji, nego i šire, a umerene erotske scene i interesantan zaplet dočarali su Laušević, Ksenija Pajić i Dragana Mrkić.

foto: preentscreen/Youtube

U jednom intervjuu je čuvenu scenu iz filma, kada se Ljiljana (Dragana Mrkić) i Matilda kupaju zajedno u kadi, nazvala "nežnom, čistom i nevinom".

"Scenu u kojoj se Ksenija i ja kupamo u kadi snimili smo u jednom stanu u Zagrebu. Pamtim da je na setu bilo mnogo smeha i da smo scenu doživeli potpuno normalno i opušteno. Kao jednu od bitnih karakteristika istakla bih i ožiljak koji su mi nalepili, jer mlada partizanka koju sam igrala morala je da bude bar jednom ranjena. Veoma mi je bio smešan taj ožiljak", rekla je jednom prilikom glumica.

foto: Printscreen Youtube

Tada je izjavila i da joj je taj film obeležio karijeru te da je uglavnom po njemu prepoznaju.

foto: prentscreen/youtube/ Radionica Zdravog Života

Dragana danas režira predstave i predaje u školi glume i ponekad odigra neku ulogu u filmu i pozorištu. Živi u Beogradu, nije udata i nema dece.

Bonus video: