Mlada iz Uzbekistana doživela je neverovatnu transfrmaciju na dan venčanja: Ljudi su zanemeli od šoka kad su je ugledali

Svedoci smo da u današnje vreme devojke mogu lako da promene lični opis raznim estetskim korekcijama, ali i moć šminke je neverovatna. Ključno pitanje je - gde je i da li uopšte postoji granica?

Objavljeno: 28.08.2024. 22:37h 06:37h
Foto: Shutterstock

U vremenu kada šminka i kozmetički tretmani mogu značajno promeniti nečiji izgled, transformacija mlade iz Uzbekistana je ipak uspela sve da iznenadi. Fotografije pre i posle šminkanja pokazuju kako se lice ove mlade promenilo do neprepoznatljivosti, što je pokrenulo diskusiju o tome gde treba povući granicu između umeća i gubitka ličnog identiteta.

Da li šminka treba da bude alat za izražavanje individualnosti ili sredstvo za transformaciju do neprepoznatljivosti?

Naime, na početku videa se vidi devojka pre šminkanja, sa prirodnim izgledom koji odražava i njen pravi karakter. Na licu se mogu videti nepravilnosti, kao i prirodne, neoblikovane obrve.

Međutim, nakon što je prošla kroz proces profesionalnog šminkanja, njen izgled se dramatično menja. Lice joj postaje gotovo neprepoznatljivo, sa naglašenim očima, po automatizmu oblikovanim obrvama, i usnama u savršeno odabranoj nijansi. Čak i ten, koji je bio tamniji i prirodno neravnomeran, sada je svetao i besprekorno ujednačen.

Lepota šminkanja leži u sposobnosti da istakne ono najbolje u osobi, ali kada šminka promeni nečiji lični opis do te mere da osoba postane neprepoznatljiva, postavlja se pitanje gde je tu granica, piše Zadovoljna.

Većina onih koji su ispratili ovu promenu nisu mogli da veruju svojim očima, pa su se ispod objave nizali komentari poput:

„Šminku treba zabraniti“, „Ovo je čista obmana“ i „Treba preduzeti pravne mere protiv ove prevare“, „Radi se o kvalifikovanoj prevari“, „Nije šminka, to je kao operacija“.