Sa 74 i sa mnogo stila, Sigurni Viver oduvala na otvaranju Venecijanskog festivala: Evo kako izneti šarm starog Holivuda

Sigurni Viver je na otvaranju Venecijanskog filmskog festivala bila omaž starog holivudskog glamura. Evo kako da uklopite ovaj stil u svoj način odevanja.

Objavljeno: 28.08.2024. 15:16h
Foto: Gian Mattia D'Alberto/LaPresse/S / Shutterstock Editorial / Profimedia

Glumica Sigurni Viver(74), poznata po svojoj impresivnoj karijeri i jedinstvenom stilu, još jednom je privukla pažnju na 81. Venecijanskom filmskom festivalu.

Njeno modno izdanje ovog puta oslikavalo je suptilnu eleganciju i bezvremenski šik, kombinujući elemente klasične muške mode sa modernim detaljima.

Viverova je izabrala besprekorno skrojenu belu košulju sa visokim okovratnikom i širokim manžetnama, što je naglasilo njenu gracioznost. Ova jednostavna, ali efektna košulja, uparena sa crnim pantalonama visokog struka, stvorila je skladnu siluetu koja ističe njenu figuru na suptilan, ali upečatljiv način.

foto: Roger Harvey / Zuma Press / Profimedia

Posebnu pažnju privukla je crna kravata, koja je ležerno vezana, pružajući blagi kontrast celokupnom izgledu. Ovaj detalj daje dozu nonšalantnosti i pokazuje kako jedan jednostavan dodatak može transformisati klasičnu kombinaciju u nešto više od same mode - u izraz stava i ličnosti.

Što se tiče aksesoara, lančani kaiš, pažljivo odabran da se uklopi sa ostatkom autfita, dodaje moderan dodir, povezujući tradicionalne elemente sa savremenim trendovima.

Viverin izbor odeće podseća na zlatno doba Holivuda, posebno na stilove iz sredine 20. veka, kada su modne ikone poput Ketrin Hepbern postavile temelje za ženstvenu interpretaciju muških odela.

foto: Roger Harvey / Zuma Press / Profimedia

Hepbernova je bila poznata po svom smelom modnom izrazu, često birajući odela koja su naglašavala njenu nezavisnost i snagu. Sigurni Viver se ovim ansamblom na neki način vraća tom vremenu, donoseći sa sobom duh klasične elegancije, ali ga prilagođava modernom dobu kroz minimalističke i pažljivo odabrane dodatke.

Ovakav stil je idealan za one koji žele da zrače samopouzdanjem i elegancijom, ali bez preterivanja. Može se dodatno prilagoditi različitim prilikama - za formalne događaje, uz dodatak sakoa sa oštrim krojem ili čak kaputa, dok se za svakodnevne prilike može upariti sa jednostavnim mokasinama ili baletankama.

foto: Piovanotto Marco/ABACA / Abaca Press / Profimedia

Za one koji žele da unesu još malo ličnog pečata, crna kožna jakna može biti savršen dodatak koji će celokupni izgled učiniti urbanijim i ležernijim.

Na kraju, Sigurni Viver nas još jednom podseća na moć klasike i kako se, uz pravi odabir detalja, jednostavnost može pretvoriti u vrhunac opulentnosti.

Bonus video: