Recept i način pripreme mak - malina torte: Ako grešite sa slatkim, neka to onda bude savršen desert
Ništa pečenje, samo kuvanje i hlađenje i gotova je voćna, letnja, lagana tortica kojoj niko ne može odoleti
Autor:
Potrebno:
-600ml mleka -150g šećera -1 vanilin šećer -4 kašike griza -200g mlevenog maka -300g mlevene plazme -150g maslaca
Malina sloj:
-400g malina -kašika, dve šećera -sok od pola limuna i malo korice limuna -kesica želatina
Ganaš:
-100ml slatke pavlake -200g bele čokolade Priprema: Na srednjoj vatri zagrejati mleko, šećere, griz i mak i kuvati dok se smesa ne zgusne kao na snimku. Zatim dodati mlevenu plazmu i maslac, promešati dobro da se maslac otopi i ne dobije kompaktna smesa. Smesu izručiti u kalup.
Malina fil:
U šerpicu dodati maline, šećer, limunov sok i koricu limuna, pa kuvati na srednoj vatri 5, 6 minuta. Za to vreme u želatin dodati 4 kašike vode i ostaviti da nabubri. Skloniti maline sa ringle, dodati želatin, fino sjediniti, pa preliti preko sloja od maka. Ganaš: Pripremiti ganaš tako što ćete slatku pavlaku zagrejati, a zatim dodati belu čokoladu i mešati dok se čokolada ne otopi. Ganaš preliti preko torte i hladiti u frižideru, najbolje preko noći. Dekorisati po želji i uživati.
(Stil/Za.svačiji.ukus)