Breninu najlepšu pesmu napisao je čovek kojeg njen otac nije podnosio: Zbog njega je pobegla od kuće

Ne postoji mnogo pesama koje je Brena otpevala, a da nisu apsolutni hit, mada za retko koju znamo autora pesme

Objavljeno: 28.08.2024. 11:17h
Autor:
Foto: Printscreen Instagram - lepabrenaa

Estradni moćnik Saša Popović nikada nije krio da je pesme pisao iz hobija, paralelno sa svojim primarnim zanimanjem. Zeleno svetlo da ih objavi dao mu je tadašnji menadžer grupe "Slatki greh" Raka Đokić.

Tako je sada već davne 1985. godine komponovao i aranžirao najlepšu pesmu Lepe Brene "Nežna žena", dok je tekst napisala Radmila Mundrinić.

Poznato je da je upravo Saša promenio njen život iz korena i iz Brčkog je doveo u Beograd gde je kasnije sa "Slatkim grehom" punila dvorane širom bivše države.

Njihovog prvog susreta i danas se seća sama Lepa Brena.

„U to vreme sam studirala već šest meseci, a onda je došao Saša da me pita da budem deo grupe. Kada ga je moj otac video, Sale je imao 45 kilograma s krevetom i onu palačinku od kravate oko vrata i neko odelo je nosio. Tati to nije delovalo ozbiljno. Bilo mu je neozbiljno da radim u nekom takvom bendu, tako da nije verovao u to i jedva mi je dozvolio da odem i radim sa 'Slatkim grehom'. To je bilo zato što mu Sale nije odavao neki ozbiljan utisak, a ja sam bila srećna što ga nije izbacio iz kuće“, prisetila se svojevremeno Brena za medije.

foto: Kurir / Dragan Kadić

Već sutradan, Sašin bend odlazi u Bačku Palanku gde su imali angažman u hotelu, a nekoliko dana kasnije stigla je i Brena. "Pobegla od kuće!" smeje se Popović prepričavajući uspomene iz mladih dana. "Kad ju je video direktor hotela, šokirao se", priča Saša. "Meni je rekla da ima 80, ali izgledalo mi je kao da ima 180 kila. Sivi kofer, vezan užetom, bio je pun odeće koja nije odgovarala za nastup."

foto: Printscreen Youtube / Lepa Brena

Nekoliko dana je orkestar svirao bez pevačice, a Brena je učila pesme. "Znala je da otpeva tri pesme, ali je učila neverovatnom brzinom", kaže Saša. Baš kad je trebala da počne da nastupa, umešala se "viša sila" – zbog Titove smrti proglašena je višednevna žalost.

"Tad je ona došla kod mene i tražila jednu platu unapred", seća se Popović. Iznenadio se, ali je pristao da joj da novac. "Otišla je u Novi Sad, a vratila se kao druga žena. Nova frizura, nova odeća, sve je izgledalo drugačije."

Dok su trajali dani žalosti, orkestar je uvežbavao pesme, a nova pevačica bila na dijeti. "Kad smo izašli prvi put svi zajedno na pozornicu, direktor hotela je bio iznenađen. Tako je počela Lepa Brena", rekao je Saša.