Žena mu izvršila samoubistvo, a ćerka umrla od teške bolesti: Dragomir je doživeo tragičnu sudbinu

Životna priča Dragomira Felbe prepuna je emotivnih detalja.

Objavljeno: 28.08.2024. 09:11h
Foto: Printscreen Youtube

Dragomir Felba ostavio je značajan trag u jugoslovenskoj kinematografiji, a karijeru je započeo u kragujevačkom Narodnom pozorištu. Igrao je u više od 100 domaćih filmova, ali za mlađu publiku će, verovatno, glavna asocijacija biti deda Straja iz serije "Otvorena vrata".

Rođen je 1921. u Skoplju, studirao je tehnički i pravni fakultet, a u 25. godini se ipak opredelio za glumu. Bio je veoma cenjen u svetu umetnosti, pa tako ni nagrade u njegovoj karijeri nisu izostale.

foto: Printscreen Youtube

Felba je na filmu debitovao 1948. godine, a neki od filmova i serija u kojima ga je publika zavolela jesu: "Barba Žvane", "Kozara", "Vuk samotnjak", "Lov u mutnom", "Otvorena vrata"...

Čuvenog glumaca nije zaobišla teška sudbina, te je tako njegova supruga izvršila samoubistvo 2000, a iste godine preminula je i njihova ćerka nakon duge bolesti sa kojom se borila.

foto: Printscreen Youtube

Posle ove velike tragedije Dragomir se povukao sa javne scene, a preminuo je šest godina nakon što je izgubio voljene članove porodice, 2006. godine, a sahranjen je u Aleji velikana na Novom groblju u Beogradu.

Bonus video: