"Muževi u ženama često traže ovo i prave veliku grešku" Dr Gabor Mate daje odgovor koji se mnogima ne dopada

Gabor Mate otkriva šta muževi često traže u ženama i gde prave veliku grešku.

Objavljeno: 27.08.2024. 15:24h
Foto: Printscreen Instagram/ jelenadjokovicndf

Gabor Mate je lekar u penziji sa četiri godine kliničkog iskustva. Sada poznat po svom pisanju i javnom govoru, Gabor piše o svemu, od roditeljstva do poremećaja pažnje, preko međuljudskih odnosa.

U podkastu koji je vodila Jelena Đoković, dr Mate je izrekao jednu istinu koju, istina, ljudi odavno naslućuju. Po reakcijama u komentarima može se zaključiti da se ta hipoteza mnogim muškarcima ne dopada.

foto: Profimedia

"Ovo je teško za muškarce da čuju, ali prepoznajem to. Nesvesno, još uvek tražimo od žena da budu naše majke." "To je deo majčinstva koji one nikada ne mogu da ugase, zar ne?", pitala je dr Matea Jelena Đoković. "Pa to je deo, majčinstva. Problem je, opet ću pričati iz sopstvene istorije kada su naša deca bila mala. Imali smo dva sina pre nego što se naša ćerka rodila kasnije, imali smo dva mala sina. Moja žena je imala troje dece..." "Uključjući vas", dodala je Jelena Đoković. "Dvoje su imali jednu i četiri godine, a treće dete imalo je 35 godina. Energija koju je ona trošila da bude majka velikom detetu je uzeta od male dece. I to povređuje majke. Previše je. To ih zamara, stresira, i zato dobijaju autoimune bolesti – hronični umor lupus, multiplu sklerozu, kolitis, Kronovu bolest, ekcem... mogao bih nabrajati u nedogled. To je ozbiljan problem. Žene nose isceliteljsku energiju u ovoj kulturi, a muškarci je uzimaju zdravo za gotovo. To treba da bude 50/50 posto. Ali veoma je teško za muškarce u ovoj kulturi da priznaju da imaju bol ili da su ranjivi, samo očekuju da se te njihove potrebe automatski zadovolje, ali im je teško da priznaju te potrebe i da priznaju svoje povrede", zaključio je dr Mate, pesnosi Sensa.

Bonus video: