"Bili smo pred kraj roka koji su nam doktori dali, očajni smo klečali i molili se: U manastiru Tumane doživeli smo čudo"

Ispovest muškarca koji tvrdi da je u manastiru Tamne doživeo čudo, mnoge je ostavila bez teksta.

Objavljeno: 27.08.2024. 12:42h 12:44h
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Mnogi veruju da manatir Tumane, smešten nadomak Golupca ima čudotvorne moći, tvrdeći da su tamo doživeli neobična iskustva.

Jedan muškarac je u svojoj emotivnoj ispovesti objasnio koliku želju su imali supruga i on da dobiju bebu. Prognoze lekara nisu bile dobre, ali oni su verovali i nadali se. Jednom prilikom sami su otišli u manastir Tumane, a muškarac je ispričao kakvo čudo su tamo doživeli.

foto: Arhiva Manastira Tumane

- 27 godina smo imali kada smo se uzeli, a 30 godina smo već imali te 2008. godine kada su suprugi rekli da do te 30. ako ne zatrudni, neće moći da ima decu. Što znači da smo mi bili pred kraj, da se tako izrazim, roka koji su nam doktori rekli. Mi smo koristili razne preparate, nisu to bili neki lekovi, ali sve ono što smo čuli da može da pomogne, mi smo koristili. To je kod mene izazvalo osećaj tuge, praznine i očaja. Očaja u smislu da iza sebe neću ostaviti poroda. Da neću imati decu, da neću biti u prilici.

foto: PrintscreenJutjub/Телевизија Храм

- I supruga i ja smo klečeći molili se pred ikonom Presvete Bogorodice. Ali to je više bio vapaj iz srca koji vapi za porodom. Nešto je ona osetila i rekla je: "Daj da vidimo, da kupimo test za trudnoću da nisam u drugom stanju". I kada je uradila test, i kada je videla da je u drugom stanju, to je bio predivan osećaj, pre svega za nju, a posle i za mene i za sve ostale - priseća se jedan muškarac u ispovesti za Prvu televiziju, prenosi Republika.

Bonus video: