3 stvari koje ni u ludilu ne treba držati u kući, a skoro svi ih imaju: Veruje se da privlače bedu i nesreću

Kinezi veruju da 3 stvari nikako ne treba držati u kući, jer navodno privlače bedu i nesreću.

Objavljeno: 26.08.2024. 17:15h
Foto: Shutterstock

Dešava se da imate dom - udoban, divan, a da se, uprkos tome, gušite u njemu. Ne bukvalno, naravno. I izgleda da je popravka obavljena, ali nešto nedostaje. Dakle, Kinezi veruju da tako funkcioniše zasuti prostor.

Štaviše, između ostalog, postoje tri stvari koje posebno štetno utiču na celokupnu atmosferu. Otuda apatija i ravnodušnost prema životu i ljudima oko nas. Da biste oslobodili svoj dom negativne i ustajale energije, odmah se rešite ove tri stvari.

foto: Shutterstock

1. Veštačko cveće

Veštačko cveće je mrtvo cveće. Ono depresira vaš dom kao ništa drugo. Nije slučajno što ljudi kažu da je sveže cveće za žive, a mrtvo cveće za mrtve. Čak i najlepši, delikatno izrađeni buketi ne mogu zameniti najjednostavniji životvorni buket tratinčica. Čak i najobičniji živi cvet u saksiji širi energiju života po celoj kući. Zato posadite orhideje, floks, ili možete posaditi običnu travu. I kloni se mrtvih buketa.

foto: Profimedia

2. Napuklo posuđe

Takođe ne bi trebalo da držite u kući ispucane šolje, tanjire ili drugi pribor. I nije važno što ne curi. Ove pukotine su, kažu Kinezi, najstabilnija baterija svih negativnosti koje postoje u kući i kuhinji. Takvog posuđa treba brzo da se rešite kako se ne biste izlagali opasnosti! Na kraju krajeva, posuđe je dugo bilo simbol bogatstva i prosperiteta u kući, što znači da su pukotine na njemu pukotine u blagostanju vlasnika. Čuvajte kod kuće samo celo, lepo posuđe koje će ispuniti vaš dom radošću i srećom!

foto: Shutterstock

3. Stare cipele i odeća

I na kraju, stara odeća i obuća. Nošene, nekorišćene i nekako neprikladne predmete ne treba držati sa sobom. Neće ti ništa dobro doneti. Mnogo je bolje dati beskućnicima ili onima koji su siromašniji. Tada će koristiti i vama i onima kojima ga date.

foto: Shutterstock

A evo šta kažu i o nepotrebnim stvarima: ako želite da dobijete nešto novo, rešite se starog što pre. A onda će na slobodno mesto sigurno doći par dobrih cipela ili kaput o kojem ste sanjali!

Bonus video: