Ovih 5 jela spremam za 15 minuta, a deca ih obožavaju: Uvek se pojede sve do poslednjeg zalogaja

Ideja za ručak je najbolja ideja koju jedna žena može dobiti ponedeljkom. A mi vam predlažemo 5 brzih jela kojima niko ne može odoleti

Objavljeno: 26.08.2024. 14:23h
Autor:
Foto: Profimedia

Ponedeljak je za većinu žena najstresniji iz niz razloga, ali jedan od njih je i onaj zvani "šta ću danas kuvati, zaboga?"

Naš predlog je da ove nedelje ugodite sebi i spremite svaki dan po jedno brzo jelo za čiju pripremu je potrebno samo 15 minuta.

Špagete sa domaćim pesto sosom

Potrebno je: Šaka puna svežeg bosiljka, so i biber, malo maslinovog ulja, malo sveže golice ili oraha, pola avokada a može i bez.

Priprema: Špagete skuvajte i dok se testenina kuva vi u blender stavite opran svež bosiljak, maslinovo ulje, semenke po želji, so i biber. Kada sve sameljete prelijte preko špageta (pesto će biti gust, a da bi ga razblažili možete da mu dodate i malo vode od kuvanja špageta). Preko toga, pre posluživanja, izrendajte malo kačkavalja.

foto: Stil

Rižoto od pečuraka

Potrebno je: 300 grama bukovače (mogu i šampinjoni - zavisi šta volite), 1 glavica crnog luka, so i biber, ulje, opran pirinač oko 150 grama.

Priprema: U tiganju na ulju prodinstajte luk. Dodajte seckane pečurke. Kada višak vode uvri dodajte opran pirinač, so, biber, kurkumu (po želji). Sve promešajte i taman kada pirinač krene da se lepi za tiganj -dodajte vode. Nalijte vodu tako da sve ogrezne. Poklopite i pustite da krčka oko desetak minuta. Nakon toga možete da rižoto pospete suvim ili svežim peršunom, ali i kačkavaljem.

foto: Shutterstock

Topla obrok salata

Potrebno je:

  • 300 grama skuvanog krompira
  • 1 glavica crnog luka
  • 1 paprika
  • 150 grama suvog mesa ili slaninice
  • so i biber
  • 2 jaja

Priprema: Skuvajte krompir i skuvajte jaja. Oljuštite i iseckajte. U salatu dodajte luk, papriku, suvo meso i začine. Promešajte i poslužite.

foto: Printscreen/youtube/kuhinja valentina mašković

Krem čorba od paradajza

Potrebno je: 4 krompira, 2 šargarepe, 1 glavica crnog luka, 500 ml paradajz soka, što više svežeg peršuna.

Priprema: Krompir, luk i šargarepu prvo prodinstati na ulju pa naliti vodu i ostaviti da se kuva 15 minuta. Ispasirati, dodati paradajz sok i svež peršun i začine i ostaviti da provri. To je to. Poslužiti uz pavlaku.

foto: Profimedia

Riba i blitva

Potrebno je: 4 skuše, so i biber, 500 grama blitve, beli luk.

Priprema: Skušu očistiti i zaseći je uz kičmu tako da joj se odvoji kičma sa koščicama. Usoliti je i pobiberiti pa na vrelom ulju ispržiti tako da porumeni. Uz nju poslužiti blitvu koju ćete prethodno obariti kratko, a potom iseckati i na ulju prodinstati sa belim lukom.

foto: Shutterstock