Neverovatan splet okolnosti doveo do prijateljstva 2 majke: Nije bilo suvog oka kada su ispričale svoju tragičnu priču

Život dve žene se promenio u sekundi, jednoj je sreća okrenula leđa, dok je drugoj otvorila vrata, nakon svega su postale najbolje prijateljice

Objavljeno: 23.08.2024. 22:50h
Foto: printscreen Youtube

Dve majke ujedinjene tragedijom, spojile su se na neverovatan način. Kada je pozorišna rediteljka srednje škole u ​​Odesi, u Njujorku, po imenu Holi Kembel, izgubila svog 11-nedeljnog sina Džejka pre deceniju i po, nikada nije mogla da zamisli da će njegova tragična smrt dovesti do prelepog prijateljstva sa drugom mamom koja je živela na drugom kraju zemlje u Oregonu — ili da će jednog dana ona i ta majka, Kim Skadlok, zajedno stajati na sceni u Los Anđelesu, držeći se za ruke i pevati za sudije "America's Got Talent."

foto: printscreen Youtube

"Još 2007. godine moj sin je nažalost preminuo i postao je donor organa, a njegovo srce je pripalo Kiminom sinu“, otkrila je Kembel. „A poslednja pesma koju sam otpevala Džejku, da se oprostim od njega, bila je „Za dobro“ iz mjuzikla "Vicked."

foto: printscreen Youtube

"Moj sin je tada imao 16 dana. Dobio je srce. Živeli smo hiljadama milja odvojeno i nismo imali pojma jedno za drugo, nikada se nismo sreli", rekla je druga mama Kim. Međutim, dve žene su i tada delile vezu, kako jeKim objasnila: „Kada je moj sin Bekam završio sa operacijom transplantacije srca, nije mi bilo dozvoljeno da ga držim. Mogla sam samo da ga pomilujem po glavi. I prvo što sam uradila kada sam ga pomilovala po glavi bilo je da sam otpevala tu pesmu — „Za dobro“, iz Vicked-a.“

foto: printscreen Youtube

„Bili smo oduševljeni kada smo saznali; to je bio zaista neverovatan trenutak“, zaključila je Kembel.

Naime Holin sin, Džejk Kembel, prestao je da diše u kolicima 13. avgusta 2007. Njegov otac je obavio reanimaciju i pozvao hitnu, ali nakon što je Džejk primljen na pedijatrijsku intenzivnu negu, lekari su utvrdili da se nikada neće oporaviti.

Ožalošćena Holi i njen muž su „skoro odmah pitali za donaciju organa, a odluka je odmah zacementirala kada su saznali da u Ajovi postoji dvonedeljni dečak koji se savršeno slaže, Kimin sin je tri dana kasnije dobio "dar života". Bekam sada slavi dva rođendana, a drugi je 16. avgusta, na datum spasonosne operacije transplantacije koju su Džejk i njegova porodica omogućili.

Prošle su godine pre nego što su se dve žene zaista upoznale, nakon što je Kim napisala Holi pismo zahvalnosti. "Ostali smo u kontaktu, a onda smo imali priliku da se sretnemo prvi put i ona me je snažno zagrlila. I to je bio jedan od najboljih trenutaka u mom životu", rekla je Holi Kembel publici na takmičanje "Ja imam talenat", gušeći se u suzama.

„Čak ni ne znam šta da kažem“, uzdahnuo je zapanjeni sudija Sajmon Kauel, "Mislim, to je tako tužna priča, a činjenica da ste je podelile sa nama... Ja sam tata i znaš, razumem. Ta priča koju ste nam upravo ispričale o istoj pesmi — to je neverovatno."

Dok su mame pevale, sudija glumica Sofija Vergara je bila u suzama. A kada je Kimin, sada 16-godišnji sin, Bekam, izašao na binu, srećan i zdrav, u sali nije bilo suvog oka.

"Ja nemam reči. Samo želim da dođem i zagrlim vas troje, da budem iskrena. Kakve snažne žene. Kakva priča. To je bilo veoma moćno", rekla je sudija manekenka Hajdi Klum.

Bonus video: