Slušala roditelje kako vode ljubav, pa postala zavisna od intimnih odnosa: Svi skandali ćerke Džoa Bajdena

Niko ne može da zamisli da se iza osmeha Ešli Bajden krije neverovatna prošlost protkana brojnim kontroverzama

Objavljeno: 23.08.2024. 09:27h 09:49h
Foto: SAUL LOEB / AFP / Profimedia

Ešli Bajden, naslednica američkog predsednika Džoa Bajdena, posvećena je socijalna radnica, te stavlja akcenat na humanost, ali malo ko zna da je u mladosti bila prava buntovnica, koja nije odolela porocima. Postala je dama koja razoružava osmehom i pogledom, ali njena prošlost krije brojne skandale.

Kada se pre nekoliko dana pojavila na Demokratskoj nacionalnoj konvenciji u Čikagu, kako bi najavila govoro svog oca, sve je oduševila otmenim stilom, ali i nežnim rečima koje je uputila Bajdenu. Čak su i njega savladale emocije, te nije mogao da zadrži suze i čvrsto je zagrlio svoju ćerku, što su prisutni pozdravili velikim aplauzom.

foto: SAUL LOEB / AFP / Profimedia

Šok život Ešli Bajden

Ešli Bajden je najmlađa ćerka američkog predsednika Džoa Bajdena jedino dete koje ima sa Džil. Rođena je 8. juna 1981. godine u Vilmingtonu, Delaver.

Ešli Bajden je završila srednju školu u Klajmantu, a zatim je diplomirala kulturnu antropologiju na Univerzitetu Tulane. Kasnije je stekla master diplomu iz socijalnog rada na Pensilvanijskom univerzitetu.

Svestrana ličnost

Ešli je socijalna radnica i aktivistkinja. Radila je u različitim nevladinim organizacijama i institucijama koje se bave pitanjima socijalne pravde, posebno u oblasti krivičnog pravosuđa i reforme zatvorskog sistema. Takođe je bila izvršna direktorka Delaware Center for Justice, nevladine organizacije koja se fokusira na reformu krivičnog pravosuđa.

foto: Eva HAMBACH / AFP / Profimedia

Pored toga, Ešli se bavi modom i dizajnom. Osnovala je modnu liniju Livelihood, koja proizvodi ekološki prihvatljivu odeću i donosi deo prihoda organizacijama koje se bave socijalnim pitanjima, a posvetila ju je pokojnom bratu.

Ljubav sa doktorom

Ešli Bajden je udata za doktora Hauarda Krina (Howard Krein), plastičnog hirurga i otorinolaringologa. Par se venčao 2012. godine, a ceremonija je održana u rimokatoličkoj crkvi u Delaveru. Krin je takođe bio deo Bajdenove predsedničke kampanje kao savetnik za zdravstvena pitanja.

Skandali

Iako je Ešli Bajden većinom držala svoj privatni život van medija, bila je u centru pažnje zbog nekih kontroverzi. Najpoznatiji incident dogodio se 2009. godine, kada su se pojavili navodi da je na video snimku viđena kako konzumira kokain. Taj video nastao je još za vreme njenih studija 2002. Međutim, tek kasnije njeg "drug" pokušao je da ga proda. Bajdenova ćerka, ni njen otac nisu se osvrtali puno na ovaj događaj.

FOTO: Castel Franck/ABACA / Abaca Press / Profimedia
FOTO: Profimedia
FOTO: Castel Franck/ABACA / Abaca Press / Profimedia
FOTO: IMAGO / imago stock&people / Profimedia
FOTO: Profimedia

Takođe, bila je i hapšena 2002. godine, kada je ometala rad policajaca u jednom baru u Čikagu. Naime, bila je u provodu sa društvom, kada je neko od njih bacio flašu na službeno lice. Ešli, u želji da zaštiti svoje prijatelje, pretila je policiji i blokirala im je put. Ceo slučaj završio je na sudu, ali optužbe su odbačene, a Bajdenova naslednica se izvinila sa svoje neprimereno ponašanje.

Najveći skandal desio se pre skoro pet godina, kada je njen dnevnik dospeo u javnost. U njemu je pisala sve ono što ju je mučilo, počev od detinjstva do borbe sa zavisnošću od narkotika i alkohola. Sve to je izazvalo veliku medijsku pažnju i istragu FBI-a. Žena koja je ukrala dnevnik osuđena je na zatvorsku kaznu, a time je i potvrđeno da je dnevnik autentičan.

"Moj lični privatni dnevnik ukraden je i prodat radi profita… Zauvek ću morati da se nosim sa činjenicom da se moj lični dnevnik može videti na internetu", istakla je u pismu priložeom sudu.

U svom dneviku, koji je nastao 2019. godine, dok je bila na rehabilitaciji od droge i alkohola, pisala je o svim traumama koje je preživela. Navodno, između ostalog, napisala je kako se tuširala sa ocem kada to već nije bilo primereno.

foto: Profimedia

Takođe, prenela je na papir misli o njenoj zavisnosti od intimnih odnosa. Priznala je i da je bila na lečenju od "seksualne traume".

Daily Mail je obajvio i kako u jednom odlomku ona piše da se njena "hiperseksualizacija" iz detinjstva proširila i na "preteranu upotrebu vagine zbog toga što se naslušala roditelja dok su imali odnose".

Uprkos ovim incidentima, Ešli Bajden je nastavila da se fokusira na svoj rad u oblasti socijalne pravde i društvenih pitanja.