Ostavio je ženu zbog nimfomanke i niskih strasti: Žmurila je na njegova poniženja i strpljivo čekala da ga život kazni

Nensi Sinatra je žmurila na preljube svog muža, samo je sedela i čekala da ga život žestoko kazni.

Objavljeno: 25.08.2024. 07:30h 07:54h
Foto: The Hollywood Archive / Hollywood Archive / Profimedia

Kada se 4. februara 1939. Nensi Barbato udala za svog dragog, mladića kojeg je upoznala na plaži na obali Džersi kada je imala 15 godina, par je bio toliko siromašan.

Radili su na sređivanju svog trosobnog stana u Džersi Sitiju, a posle nekoliko dana vratili su se svojim poslovima: ona kao sekretarica u štampariji, on kao pevački konobar. Kao supruga Frenka Sinatre, tokom sledeće decenije, njen životni stil bi se definitivno promenio.

foto: Profimedia

Nensi Sinatra, prva od četiri supruge slavnog zabavljača i majka njegove dece, umrla je u 101. godini.

Tokom ranih godina braka, često su bili švorc. Nensi je čuvala kuću, kuvala italijanska jela od nule, rodila troje dece i podržavala svog muža na svaki mogući način.

Njena najmlađa ćerka, Tina Sinatra, napisala je u svojim memoarima: "Zemlja je još uvek bila do struka u depresiji, a tata je sanjao svoj san – da postane najveći pevač na svetu – mnogo pre nego što je to izgledalo uverljivo."

Roditelji su mu odbacili velike ideje; svi su mu se rugali, osim Nensi Barbato. Od tog prvog trenutka, delila je tatin san i postala deo njega. U vreme široko rasprostranjenog obeshrabrenja, ovo dvoje mladih ljudi bilo je ozbiljno i optimistično. Bili su sigurni da će uspeti, zajedno. Kada je Frenk Sinatra stekao svoju prvu slavu 1940-ih, njegova žena je odgovorila na poštu njegovih obožavatelja i sašila njegove kravate sa zaštitnim znakom.

"Mislim da je to bio razlog zašto je moj otac držao mamu tako blizu do kraja života – jer je bila tu, bez negativne reči, od samog početka. Tata je oženio svog najboljeg prijatelja. Kasnije bi rekao da je to najbolja stvar koju je ikada uradio u svom životu samo da je bio u stanju da se toga drži.", napisala je Tina Sinatra.

"Postojalo je nešto tu, veza između njih. Sinatrino hronično neverstvo je sprovelo njegovu ženu kroz mnogo bola. ", rekao je Sinatrin dugogodišnji prijatelj Nik Servano.

Činila je sve što je mogla da "zažmuri" a neverstvo svog muža

Frenk Sinatra je dobio filmski ugovor u Holivudu i preselio se na zapad. Doveo je svoju porodicu sa sobom, ali slava na velikom ekranu i hit pesme značile su više dodvoravanja i više afera, kao na primer sa Lanom Tarner.

Činilo se da nijedna veza nije ugrozila njegov brak sve dok se nije zaljubio u Avu Gardner. Njihova burna romansa dospela je na naslovne strane, a njegova supruga je sve teže i teže podnosila to poniženje. Kada ju je Sinatra zamolio za razvod, u početku je odbila. Na kraju je popustila. Njih dvoje su se razveli 1951. godine, a njegova žena je dobila finansijsku nadoknadu.

Frenk Sinatra i Ava Gardnerfoto: Profimedia

Sinatra se oženio Avom Gardner i njegov život se skoro odjednom okrenuo nagore. Izgubio je glas, a njegova filmska karijera je propala. Njegov drugi brak nije uspeo.

"U Avi, tata je upoznao svog partnera", napisala je Tina Sinatra. "Njihova ljubavna afera je možda trebalo da bude, ali to ne znači da je trebalo da funkcioniše. Bila su to dva napeta, ambiciozna, nemirna čoveka koji se nikada nisu mogli sasvim zasititi."

foto: Profimedia

Nakon dva pokušaja samoubistva, karijera Frenka Sinatre se oporavila i postao je poznatiji nego nikada, osvojivši Oskara. Brak sa Avom je propao, a on se ženio još dva puta. Ali prva žena mu je, po svemu sudeći, ostala od poverenja.

"Tokom mnogo godina nakon što su se rastali, moj deda je dolazio u posetu kad god je njegov ludi život to dozvoljavao. Sećam se vremena kada je razgovarala telefonom sa svojim bivšim mužem, a sledeće za šta sam znala da je neki patlidžan vadila iz zamrzivača da se odmrzne da bi mogla da mu napravi sendviče kada se pojavi.", rekla je Sinatrina i Nensina unuka.

Sinatra je razmišljao da se zvanično pomiri sa svojom prvom ženom i da je ponovo oženi nakon razvoda od Mije Farou.

Nensi Sinatra se nikada nije preudala.

Bonus video: