Kakvu jaknu kupiti za prelazni period, a da ne izgleda dosadno? Donosimo vam 4 predloga za hit kežual izdanje za jesen

Donosimo vam 4 predloga za savrešeni kežual izgled za prelazni period.

Objavljeno: 22.08.2024. 14:34h 14:37h
Foto: Aissaoui Nacer / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

Za samo mesec dana letnje vrućine će ustupiti mesto jesenjoj svežini. Iako nam trenutno gornja odeća nije neophodna, pravo je vreme da razmislite o njenoj kupovini unapred.

Iako je još daleko vreme za tople kapute i debele jakne, lagana jaknica će biti pravi izbor. Na primer, možete se odlučiti za klasičnu teksas jaknu ili još bolje- bomberku. Dizajneri su ove godine odlučili da klasične bomberke, zamene materijalima koji nisu karakteristični za samu bomber jaknu, kao što su tvid, svila ili koža.

Posebno će u septembru biti popularni u prepi stilu: s pletivom na rukavima i kragni. Takođe možete odabrati jednobojni model sa minimalnim detaljima, ili pak onaj s ukrasima. Na primer, brendovi poput Gučija sve češće ukrašavaju gornju odeću svetlucavim šljokicama, lureksom ili sjajnim nitima. Zato slobodno razmislite i o jaknama sa zanimljivim dizajnom: resama, kristalima ili biserima.

Ovi modeli se lako uklapaju u različite autfite i služe vam više sezona. Može biti u jednostavnom stilu, ili sa detaljima poput džepova, ukrasnih kaiševa ili efekta iznošenog. Takvi modeli izgledaju posebno zanimljivo, luksuzno i savršeno se slažu sa romantičnim autfitima, poput onih u boho stilu.

Što se tiče trendi boja, osim klasike, preporučujemo da obratite pažnju na bordo, maslinastu, biskvit, svetlosivu, kraljevsko plavu i senf žutu. Ove nijanse su trenutno najaktuelnije.

Osmelite se da ove sezone izađete iz zone komfora i odaberete jedanako smele komade kao što su bomber jakna sa lakovanom crnom kožom na primer. Ona koja uspe da iznese ovaj komad i ukombinuje ga savršeno, biće prava kraljica mode ove sezone.

U nastavku se inspirišite predlozima bomber jakni za jesen, sa materijalima koji nisu karakteristični za samu jaknu, ali jesu veoma sofisticirani:

Svilena bomberka

Tvid bomberka

Teksas bomberka

Kožna bomberka