Kako je konobarica sa Kosova uspela da osvoji svet: Danas živi život i ne zna šta će od para

Na Kosovu sanjala da bude najslavnija pevačica na svetu i to je ostvarila. Dua Lipa jeste najslavnija pevačica, što zbog pesama, što zbog šokiranja.

Objavljeno: 22.08.2024. 12:48h 13:11h
Autor:
Foto: B4859 / Avalon / Profimedia

Svetska muzičarka albanskog porekla, Dua Lipa, obeležava svoj 29. rođendan, a njena životna priča ne prestaje da intrigira javnost.

Pre sedam godina objavila je svoj prvi album skromnog naziva "Dua Lipa", a tim povodom je u jednom intervjuu smelo izjavila kako bi svojom muzikom volela da osvoji ceo svet.

Manje od decenije kasnije, to joj je pošlo za rukom, do sada je osvojila tri Gremija i sedam Brit nagrada, i zaradila mesto na listi 100 najuticajnijih osoba 2024. godine prema izboru časopisa "Time". Rođena je na Kosovu i Metohiji, ali je smatrala da tamo neće da se ostvari kao svetska pevačica.

foto: Stephen Lovekin/BEI / Shutterstock Editorial / Profimedia

Tamo je radila kao konobarica i hostesa, a u vreme kada je upisivala fakultet, uspela je da nagovori roditelje da je puste da studira u Londonu. U Londonu je i počela njena karijera.

Objasnila je: "Vratila sam se u London iz Kosova sama sa 15 godina jer su tamo bile veće mogućnosti da ostvarim svoje potencijale u muzici."

Kada su je pitali kako se osećala praveći tako veliki korak tako mlada, popularna pevačica je otkrila da je uprkos njihovom fizičkom odsustvu i dalje osećala neverovatnu podršku svoje porodice.

foto: George Napolitano / SplashNews.com / Splash / Profimedia

Kada se vratila u London, preselila se kod starijeg prijatelja porodice u Kandemu i pohađala školu Parliament Hill, gde je postigla četiri A-nivoa iz politike, psihologije, engleskog jezika i medijskih studija.

Lipa se okušala i kao glumica u filmskom hitu "Barbi", za koji je samostalno napisala i filmsku pesmu "Dance the Night".

foto: George Napolitano / SplashNews.com / Splash / Profimedia

Neto bogatstvo muzičarke procenjuje se na 90 miliona funti, odnosno više od 100 miliona dolara. U međuvremenu je, kako se čini, uspela da pronađe i onog pravog.

Nakon nekoliko kraćih veza, uključujući i onu s francuskim rediteljem Romanom Gavrasom, ove godine započela je vezu s naočitim britanskim glumcem Kejlumom Tarnerom. Par je prvi put viđen zajedno u januaru ove godine na premijeri serije "Masters of the Air", a nedugo zatim su snimljeni kako se drže za ruke, plešu i strastveno ljube.

foto: / SplashNews.com / Splash / Profimedia

Prethodno je bila u vezi sa Anvarom Hadidom, rođenim bratom sestara Bele i Džidži Hadid, sa kojim je veza propala.

Dua Lipa je često poznata po tome da izaziva skandale, pogotovo kada je u pitanju Srbija, jer žešće zagovara nezavisnost Kosova i Metohije. Na mečevima fudbalske utakmice Švajcarske i Srbije, Dua redovno pruža podršku albanskim igračima, a na mrežama je aktivna sa postovima u kojima se hvali svojim poreklom.