Mjuča Prada smatra da sve žene jedino ovako postaju oličenje elegancije: Poslušajte savete zlata vredne

Neka vas u nastavku inspirišu reči italijanske dizajnerke Mjuče Prade, koja je smatrala da žena samo na ovaj način može postati pravo oličenje elegancije.

Objavljeno: 20.08.2024. 13:55h 13:57h
Foto: Piaggesi/Fotogramma / Zuma Press / Profimedia

Mjuča Prada, italijanska kreatorka Prade i brenda Mju Mju, koja je redefinisala moderne standarde u modi, poznata je po svom jedinstvenom pristupu dizajnu. Njeni saveti o tome kako žene treba da se oblače odražavaju duboko razumevanje mode kao sredstva za lično izražavanje i sofisticiranost.

Prema Pradinim stavovima, odeća ne treba samo da izgleda lepo, već treba da odražava unutrašnju snagu i karakter žene.

Prada veruje da odeća treba da bude sredstvo izražavanja ličnosti. "Ne radim da bih stvarala trendove. Radim da bih razmišljala o tome šta znači biti u modi i kako moda može da bude relevantna i utemeljena." izjavila je Prada svojevremeno.

foto: C3468 Bettina Schwarzwälder / DPA / Profimedia

Ovo znači da odeća treba da pomaže ženama da pokažu ko su zaista, bez da se potpuno prepuštaju trenutnim modnim trendovima. Pradin cilj je da moda bude alat za izražavanje identiteta, a ne samo još jedan sloj koji skriva pravu ličnost.

Prema Pradi, najvažnije je da se osećate autentično i zadovoljno sa svojim izgledom, bez obzira na to što trenutno diktiraju modni trendovi. Da stvar bude jasna, nije prva dizajnerka koja to smatra, ali kada to ona uradi, zajedno sa ostalim dizajnerima, to je onda još jedna potvrda važnosti stila naspram bilo čega drugog.

Sofisticiranost i udobnost su takođe ključni u Pradinom pristupu modi. Prada kao dizajnerka, spada u grupi "inteligentnih dizajnera" koji se drže utilitarnosti odeće, a u isto vreme gledaju da uklope i estetiku.

Prema njenim rečima: "Moda je kao umetnost – ona treba da ima smisao i da bude inspirativna. Moda ne treba da bude samo lepa, već i da izaziva emocije"

foto: Andreas SOLARO / AFP / Profimedia

To znači da i najformalnije komade treba prilagoditi tako da se osećate prijatno i samopouzdano i da imate na umu da svojim predivnim izgledom širite dobru energiju. Samo tako ćete uspeti da stvorite isti takav utisak kod drugih ljudi. U njenom svetu takođe, udobnost nije suprotna sofisticiranosti, već njen sastavni deo.

Na kraju, Prada veruje u balans između inovacije i tradicije. "Moda treba da bude inovativna, ali to ne znači da treba da zaboravimo korene i tradiciju," istakla je sveojveremeno.

foto: Newspictures / Splash / Profimedia

Žena može da bude kreativna i eksperimentalna, dok istovremeno poštuje osnovne principe klasične elegancije. To je način da se spaja prošlost i sadašnjost, stvarajući jedinstven stil koji je utemeljen u tradiciji, ali otvoren za nove uticaje.

Kroz ove principe, Mjuča Prada nudi jedinstven pristup modi koji spaja lični izraz sa sofisticiranošću i inovacijom. Zaista, njena moda jeste inteligentna. A uz njene savete budite i vi!