"Sestra mi već 20 godina nije kročila u kuću, a živimo u istom selu: Kad sam čula zbog čega, umalo se nisam prevrnula"

Ispovest žene kojoj sestra 20 godina nije ušla u kuću prepuna je zanimljivih detalja.

Objavljeno: 20.08.2024. 09:27h
Foto: Shutterstock

Višnja (59) je pre 20 godina pozvala sestru s porodicom na more, u svoju vikendicu na samom jugu Dalmacije. Deset dana kasnije, sestra se vratila kući bez reči i bez pozdrava, bez jednog jedinog ‘hvala’. Tek je kasnije Višnja saznala zašto se sestra uvredila.

Ne zna, kaže Višnja, šta je sestra zamislila kad je sa suprugom i ćerrkom dolazila njoj na more, ali zna da pre toga uopšte nisu razgovarale o tome kako će funkcionisati dve porodice u zajedničkom kućanstvu. A upravo je tu nastao nesporazum među sestrama.

foto: Shutterstock

"Deset smo godina suprug i ja gradili malu kuću na moru. Mukotrpno, vikende i vikende sam ostavljala dole i kuvala radnicima i odrađivala sa suprugom sve što je bilo u našoj moći. Kad je kuća bila gotova, s veseljem sam na nedelju dana pozvala sestru, zeta i njihovu tada desetogodišnju ćerku. U kući smo bili i moj suprug, 11 godina stara ćerka, osmogodišnji sin i ja. Nije završilo dobro. Od tada se pitam ima li smisla bilo koga zvati", otkrila je Višnja.

"Doputovali su u vreme ručka, dočekala sam ih umorne i iscrpljene od duge vožnje, s ručkom. Sve je bilo u najboljem redu. Dala sam im jednu sobu i rekla sestri neka se oseća kao kod kuće, sve joj je na raspolaganju i svako će neopterećeno funkcionisati za sebe što se tiče dolazaka, odlazaka, kuvanja."

"Nije prošlo ni tri dana, krenula je frkati nosom, a da ni sama nisam shvatila zašto. Imali smo drugačiji bioritam i nisam videla problem u tome, naveče bi se opet okupili na terasi i zabavljali se. No oni se naveče više nisu pojavljivali već su išli do mesta. Nisu više normalno komunicirali s nama sve do dana odlaska".

foto: Shutterstock

Otišla bez pozdrava

Deseti dan su rano ujutro potrpali stvari u auto i otišli kući. Ni reči, ni pozdrava. "Tek sam kasnije saznala da su se uvredili što nisam napunila frižider i ponudila ih doručkom, ručkom, večerom i još valjda prala suđe za njima, jer su ONI došli na odmor. To što smo mi dio svog odmora od tri nedelje planirali provesti s njima bila velika greška", kaže nam.

Potom je objasnila da je ona jutarnji tip, za doručak je u njenoj porodici uzimao ko je šta našao, a ručali su nešto lagano i tek oko tri popodne. Za večeru bi bilo hleba, namaza i voća, nije dvaput kuvala. "Mislila sam, kad sam joj rekla da ima celu kuću na raspolaganju, da će se oni posložiti kako im odgovara i da ne očekuje da ih ja služim. Prevarila sam se. Eto, to je razlog zbog kojeg ona ni zet ne razgovaraju sa mnom."

Odgoj nije kriv

"Samo sam još jednom nazvala i pitala šta mi ima za reći, pa mi je tada rekla da smo ih ignorisali i da nije bilo ničeg u kući. Možete li to verovati? Nakon toga, nisam se više trudila stupiti u kontakt s njom. Strašna je spoznaja zbog čega se uvredila, ali ja s tim mogu živeti. Ne znam može li i ona", kaže.

Potom otkriva da se njena, danas odrasla deca, i sestrina ćerka, ipak pozdravljaju kad se vide, čestitaju rođendane i među njima nema zle krvi. "Roditelji nas nisu tako odgajali, naprotiv, uvek su za života poticali porodična okupljanja i druženja. Što se u nju uvuklo da tolike godine meni zamera, ne znam. Možda je svemu kumovala i ljubomora, što ja imam kuću na moru, ko će znati, jer mi zvuči neverovatno da se sa mnom zakrvila jer nije dobila uslugu kao da je u hotelu", zaključila je.

(Stil/ Moje vrije)

Bonus video: