Nekada niko nije hteo da radi sa njom zbog lica, a sad u Sarajevu svi gledaju samo u nju: Slavna glumica stigla da očara

Čuvena glumica stigla je u Sarajevo kako bi zablistala sa nagradom koja će joj biti dodeljena.

Objavljeno: 20.08.2024. 08:23h
Foto: Profimedia

Čuvena američka glumica Meg Rajan, doputovala je na Sarajevskom filmskom festivalu kako je bilo i predviđeno programom.

Večeras će organizatori filmskog festivala uručiti nagradu Srce Sarajeva za Meg Rajan, za njen doprinos kulutri i umetnosti kroz svoje maestralne uloge.

Previđeno je takođe da Meg Rajan odradi i jedan masterklas, na kom će govoriti o glumi, a moderator će biti reditelj Danis Tanović.

foto: Profimedia

To će takođe biti prilika polaznicima masterklasa da dobiju uvid u ključne aspekte njene karijere i njen novi film" What Happens Later", koji će biti prikazan na festivalu.

To je njen drugi rediteljski rad, nakon svog nezavisnog filma "Itaka" iz 2015.godine. Glumica pored režiranja potpistuje i scenario filma.

"Meg Rajan osvojila je naša srca na prvi pogled. Ne samo da nas je sve očarala svojim nezaboravnim izvođenjima, već je dokazala i svoju veštinu iza kamere kao redateljka i scenaristkinja. Čast nam je dodeliti joj Srce Sarajeva", kazao je tim povodom Jovan Marjanović, direktor Sarajevskog filmskog festivala.

foto: Profimedia

Glumica je stekla široko priznanje za prvu ulogu nominovanu za Zlatni globus kao Sali Olbrajt u filmu "Kad je Hari sreo Sali", u režiji Roba Rajnera i po scenariju Nore Efron. Nastavila je da glui u hit romantičnoj komediji Nore Efron "Romansa u Sijetlu", u kojoj je igrala s Tomom Henksom, što joj je donelo drugu nominaciju za Zlatni globus.

Njena posljednja saradnja sa Efronovom i Henksom bila je romantična komedija "Imaš poruku", za koju je Rajanova dobila međunarodno priznanje i treću nominaciju za Zlatni globus.