Celo Sarajevo sinoć je bilo opčinjeno našim najlepšim glumačkim parom: Ona kao devojčica, a on nikad zaljubljeniji

Snežana Bogdanović i Uliks Fehmiju zablistali su na otvaranju Sarajevo film festivala i oduševili sve.

Objavljeno: 17.08.2024. 08:27h
Foto: ATA Images

Snežana Bogdanović i Uliks Fehmiju zablistali su sinoć na otvaranju Sarajevo film festivala i još jednom pokazali zbog čega važe za jedan od najlepših glumačkih parova.

Skladno obučeni, sa osmehom na licu, izgledali su kao zaljubljeni tinejdžeri. Inače, njih dvoje su česti gosti ovog festivala, te svaki put ostave snažan utisak.

Inače, njih dvoje upoznali su se na jednoj predstavi, a ljubav je planula na prvi pogled. 1995. godine dobili su ćerku Niku.

Ovako je Uliks govorio o Snežani:

‒ Jedna od glumica sa kojom je moj otac oduvek sanjao da radi bila je Ava Gardner. Sredinom sedamdesetih pozvao ga je agent iz Rima i rekao mu da ima scenario za njega. Kada je čuo da igra Ava, odgovorio je: "U redu, prihvatam. Ako ona igra, ja radim." Nije želeo ni da vidi scenario – rekao je Uliks svojevremeno.

‒ Snežana je bila moja Ava Gardner. I ja sam ulogu prihvatio ne čitajući scenario, a kada sam dobio tekst i shvatio da igram Larija, njenog prijatelja, a ne glavnog dasu, bio sam malo tužan. Posle sam uvideo da to nije loše, jer je ta situacija otvorila druge mogućnosti za upoznavanje i druženje.

‒ Mogu da kažem kako sam danas zaljubljeniji u svoju ženu nego što sam nekad bio. Naš odnos je podjednako uzbudljiv kao što je i bio, što ne znači da nekom drugom nismo i te kako dosadni. Tih devedesetih gledao sam Snežanu na filmu i bio sam fasciniran njenim talentom i lepotom. Prema njoj sam imao odnos kao prema nečem nedodirljivom - izjavio je svojevremeno Uliks.

Bonus video: