Ovu frizuru bi frizer zabranio ženama starijim od 50: Tvrdi da pristaje samo devojkama, a ove slike pokazuju drugačije

Frizura koju bi frizer zabranio ženama starijim od 50 godina.

Objavljeno: 16.08.2024. 22:48h
Foto: EPA / Justin Lane

Frizer Džastin Hikoks tvrdi da žene starije od 50 godina ne bi trebalo da nose dugu ravnu kosu. Po njegovom mišljenju, to je frizura koja pristaje samo mladim devojkama.

Duga ravna kosa je jedna od najpopularnijih frizura koje vidimo na ženama, a mnoge od njih pokušavaju da se brinu o svojoj kosi samo da bi je održale ravnom. Takva kosa je najčešće vezana u klasičan rep ili podignuta u elegantnu punđu – mogućnosti su različite. Međutim, Hikoks je veliki protivnik ovog stila kad su u pitanju starije žene.

foto: ANGELA WEISS / AFP / Profimedia

"Ne bi trebalo da nose ravnu dugu kosu. Možda kosa sama po sebi izgleda lepo, pogotovo ako je negovana, ali koja je poenta kada lice nema veze sa tim?", kaže Džastin.

"Duga ravna kosa ne može pomoći da se naglasi nešto posebno privlačno na licu, ili da se sakriju neke nesavršenosti. To je kao sa haljinama, ako lepo padaju niz telo i krojene su po figuri, mogu da istaknu najlepše atribute. To se u frizerstvu postiže slojevitim, stepenastim šišanjem. Ako samo pustimo dugu kosu da padne ravno, to je kao da oblačimo ženu u dugu široku haljinu. Koliko god da je lep materijal takve haljine, žensko telo u takvom modelu ne izgleda uopšte lepo."

foto: Profimedia

Mnoge žene ne žele stepenastu frizuru, jer se plaše da će kosa izgledati retka i neujednačena. Pomenuti frizer ističe da se to može izbeći ako se primeni jednostavno pravilo. Važno je da nema velike razlike u dužini slojeva kose ispod ivice parijetalne kosti (ovo je mesto gde je lice najšire).

FOTO: MEGA / The Mega Agency / Profimedia
FOTO: Profimedia
FOTO: Profimedia
FOTO: Profimedia
FOTO: Profimedia

Ipak, poznate žene starije od 50 koje ovu frizuru nose prelepo instant demantuju mišljenje ovog frizera. Tako da, pogledajte njih i same odlučite da li želite da slušate savete ili da nosite svoju kosu onako kako se vama najviše dopada. A podsetite se i frizura u trendu o kojima smo već pisali, pa nađite same inspiraciju za promenu. Prijaće vam!

(Stil/ Zadovoljna)

Bonus video: