Čovek koji je preživeo rak, ali nije umeo da živi u braku: Zašto slavni glumac kaže da se oseća "kao Srbin"

Robert de Niro ovih dana slavi rođendan, a evo kako izgleda njegov život u 9. deceniji

Objavljeno: 16.08.2024. 08:33h
Autor:
Foto: Profimedia

Robert De Niro ovih dana proslavlja svoj 81. rođendan i mnogi pretpostavljaju da će to biti sa dugogodišnjom partnerkom Tifani Čen s kojom je u vezi od 2021. godine.

Svet je zanemeo kada je otkriveno da su Tifani i Robert dobili dete. Bilo je to prošle godine kada je Robert imao 80 godina. Tom prilikom on se izjasnio:

„Naravno da razmišljam o smrti u mom dobu… Neće me zaustaviti, ali razmišljam o tome, svestan sam toga. Misliš više o vremenu. Svako novo leto, svako novo godišnje doba, kažem sebi: ‘Pa, iskoristiću narednih par meseci da provedem više vremena sa porodicom, sa svojom decom. Ne mogu da razmišljam o sledećoj godini’. Sve što treba da uradim, uradim odmah. Nikada ne znaš šta se može desiti, sve je važno“, zaključio je glumac za pomenuti medij.

foto: Profimedia

Otkud Robert De Niro - Srbin?

Robert de Niro je u studentskim danima obilazio svet i put ga je naneo u jedno selo pored Niša. Bilo je to u leto 1967. godine. Tom prilikom nije imao gde da zanoći pa je potražio smeštaj u porodici Đokić koja ga je ugostila kao najrođenijeg.

Priča kaže da je Robert bio u tom domaćinstvu tri dana, brao paradajz koji je jeo sa pogačom i sirom.

Posle ovog događaja, Robert je svima pričao kako se oseća kao Srbin. Priča se da je veliki ljubitelj Novaka Đokovića, dok mnogi ističu kako mu se starija ćerka zove Drina. Ali to je malo romantizovano i nema veze sa Robertom de Nirom, jer je to njegovo usvojeno dete kome je majka dala ime, a ne glumac. Ipak, za nas dovoljno da ga prihvatimo i usvojimo kao brata najrođenijeg.

foto: Profimedia

Otac homoseksualac

Majka mu se zvala Virdžinija De Niro i po zanimanju je bila slikarka, kao i njegov otac Robert De Niro stariji. De Nirovo poreklo ima i albanske, holandske, nemačke, francuske, irske i italijanske krvi. Iako je njegova majka bila ateista, on je odgajan kao katolik, mada nikada nije bio posebno naklonjen crkvi niti je praktikovao bilo koju veru. Kada mu je bilo samo dve godine, njegovi roditelji su se razveli, što je njemu teško palo kao i glasine da je njegov otac homoseksualac. O svom ocu, Robert de Niro je pre dve godine snimio dokumenatarni film u kojem je otvoreno pričao o svom odrastanju i svom ocu koji ih je napustio da bi mogao da živi sa drugačiji život.

foto: Profimedia

Ljubavni život legendarnog holivudskog glumca

Pošto Robert važi za jednog od najvećih šarmera na glumačkoj svetskoj sceni tako nas i ne čudi veliki broj žena koje su bile sa njim. On se dva puta ženio. Prvi put sa Dijanom Abot 1976. godine sa kojom ima usvojenu ćerku Drinu i sina Rafaela. Njihov brak je se raspao 1988. godine, a Robertu nije trebalo dugo da započne vezu sa bivšim fotomodelom Tuki Smit sa kojom je dobio blizance Arona Kendrika i Džulijana Henrija i to uz pomoć "in vitro" oplodnje.

foto: Profimedia

Nakon raskida sa Smitovom, De Nira su povezivali sa brojnim lepoticama, a krajem 1997. godine bivša stjuardesa Grejs Hajtaure uspeva da ga odvede do oltara. Ubrzo bračni par dobija sina Eliona, a nedugo zatim zbog De Nirovog zapostavljanja porodice, Grejs podnosi zahtev za razvod braka koji nikada nije zvanično okončan. Njih dvoje su se kasnije i pomirili i ponovo otpočeli zajednički život.

Međutim, novu ljubav Robert je našao "pod stare dane". Tifani je prvo bila u njegovom obezbeđenju da bi pre skoro godinu i po dana saznali da su njih dvoje dobili dete. Od tada je Robert predstavlja kao svoju devojku i vodi je na crveni tepih.

foto: Pool/ABACA / Shutterstock Editorial / Profimedia

Zdravstevni problemi

Robertu je 2003. godine dijagnostiikovan rak prostate. Mnogi navode da je njegov stil života koji je bio prilično hedonistički zaslužan za to što je glumac dobio opaku bolest. Iako je rak jedna od najtežih bolesti, kod Roberta je otkrivena ranom stadijumu, tako je da je više opcija lečenja dolazilo u obzir. Zbog redovnih kontrola na koje je odlazio i primenjivanja adekvatnih terapija veoma brzo usledio je potpuni oporavak glumca.