Kako da nosite preveliku odeću, a da izgledate poput poznatih modnih devojaka? Ključ se krije u ovih 6 saveta

Donosimo vam savete za nošenje predimenzionirane garderobe, tako da izgledate sofisticirano poput modnih devojaka.

Objavljeno: 15.08.2024. 13:24h 14:26h
Foto: Nina Westervelt for / Shutterstock Editorial / Profimedia

Predimenzionirana ili glomazna odeća je jedan od najpopularnijih trendova u poslednjih nekoliko godina, zahvaljujući mnogim trendseterkama i poznatim ličnostima poput Bili Ajliš, Rijane, Hejli Biber i mnogih drugih.

Udobnost i ležernost čine je omiljenim izborom mnogih modnih entuzijasta, međutim, nije uvek lako postići šik izgled sa ovakvim komadima.

Ako se ne kombinuju pravilno, glomazni komadi mogu učiniti da izgledate jeftino, grozno i smešno, kao da džakove nosite na sebi.

U nastavku vam donosimo 6 saveta kako da iznesete predimenzioniranu odeću i izgledate sofisticirano i moderno:

1. Pravilo jednog predimenzioniranog komada

Kada birate ovakvu odeću, najbolje je fokusirati se na jedan komad po izgledu. Ako nosite predimenzioniran džemper, uparite ga sa uskim pantalonama ili suknjom.

Ovo će stvoriti balans u vašem izgledu i naglasiti vašu siluetu. Previše širokih komada može vas učiniti da izgledate bezoblično, dok će jedan komad izgledati stilizovano i promišljeno.

Kombinujte veliki, široki komad sa nečim što naglašava vaš struk ili noge. Na primer, veliki kaput može izgledati neverovatno sa uskim farmerkama i štiklama.

3. Izbor prave tkanine

Tkanina igra veliku ulogu u tome kako će predimenzioniran komad izgledati na vama. Birajte tkanine koje imaju strukturu, kao što su vuna, pamuk ili teksas. Ove tkanine pomažu da komad zadrži svoj oblik, što može sprečiti da izgledate raspušteno(što ne sme da vam se dogodi).

Lagane tkanine, kao što su svila ili viskoza, mogu učiniti da oversized komadi izgledaju elegantnije, ali ih je teže stilizovati bez dodatnog volumena.

4. Dodajte pojas

Jedan od najlakših načina da predimenzioniranu odeću učinite šik jeste da dodate pojas. Pojas će naglasiti vaš struk i dodati strukturu vašem autfitu. Na primer, oversized blejzer sa pojasom oko struka može odmah transformisati vaš izgled iz ležernog u sofisticiran.

5. Izbor prave obuće

Obuća može napraviti veliku razliku u vašem izdanju. Za ležeran izgled, patike ili čizme su odličan izbor. Za elegantniji izgled, štikle ili elegantne sandale mogu podići stvari na viši nivo.

Ključ je da pronađete obuću koja će se dobro uklopiti sa proporcijama vašeg predimenzioniranog komada

6. Obucite se slojevito

Predimenzionirana odeća je idealna za slojevito oblačenje. Možete nositi veliku košulju ispod tankog džemperića ili dodati glomazni kaput preko tankih pantalona.

Igrajte se sa slojevima kako biste stvorili dinamičan i moderan izgled, ali pazite da ne preterate- slojevi treba da izgledaju promišljeno, a ne nasumično.