Prelepe, divlje, zavučene plaže Crne Gore za koje retko ko zna: Utočište onima koji žele mir daleko od gradske vreve

Ljudi koji žele da odmor provedu u miru, a put ih nanese u Crnu Goru, treba obavezno da posete ove plaže

Objavljeno: 14.08.2024. 12:41h
Autor:
FOTO: eFesenko / Alamy / Alamy / Profimedia
FOTO: eFesenko / Alamy / Alamy / Profimedia
FOTO: Arijana Djokic/ATAimages
FOTO: Arijana Djokic/ATAimages
FOTO: Shutterstock
FOTO: Shutterstock
FOTO: Shutterstock
FOTO: Profimedia
Rose, Foto: preentscreen/Instagram

Na jugu Crne Gore, primorski region se ističe svojim prelepim peščanim plažama, kristalno čistim morem i očaravajućim pejzažima, privlačeći posetioce iz svih delova sveta. Pored tih prirodnih lepota, Crnogorsko primorje nudi bogatu gastronomsku ponudu, kulturnu baštinu i mnoštvo aktivnosti prilagođenih za sve generacije.

foto: preentscreen/Instagram

Crna Gora je dom mnogih skrivenih bisera koji čekaju da budu otkriveni, posebno kada je reč o prelepim, divljim i zavučenim plažama. Ove plaže su utočište za one koji žele da pobegnu od gradske vreve i pronađu mir u prirodnom okruženju. U nastavku vam predstavljamo neke od najlepših, a manje poznatih plaža Crnogorskog primorja, koje su savršene za one koji traže osamu i opuštanje.

Plaža Buljarica

Smeštena u blizini Petrovca, plaža Buljarica je pravi raj za one koji vole mirno okruženje. Dugačka, prostrana plaža sa sitnim šljunkom pruža predivan pogled na planine i more, stvarajući idiličan ambijent za opuštanje. Daleko od turističkih centara, Buljarica nudi mogućnost da uživate u tišini i prirodnim lepotama, uz zvukove talasa koji se lome o obalu.

Plaža Lučice

Skrivena u zalivu Trašte, nedaleko od Petrovca, plaža Lučice je pravi dragulj Jadrana. Okružena visokim stenama i gustom borovom šumom, ova mala plaža pruža savršenu privatnost. Kristalno čista voda i senke borova stvaraju idealno mesto za one koji žele da se sklone od gužve i uživaju u prirodnim lepotama. Ovaj skriveni kutak je idealan za parove i one koji traže miran odmor daleko od svega.

Plaža Valdanos

U blizini Ulcinja, plaža Valdanos je okružena maslinjacima starim vekovima, koji joj daju poseban šarm. Ova plaža je idealna za one koji žele da se opuste u hladu drevnih maslina, daleko od vreve i buke. Borova šuma koja okružuje plažu dodatno doprinosi osećaju izolacije i mira. Valdanos je poznat po svojoj prirodnoj lepoti i netaknutoj prirodi, što ga čini savršenim mestom za one koji žele da se povežu sa prirodom.

Plaža Žukotrlica

Plaža Žukotrlica se nalazi na obali Skadarskog jezera i poznata je po svom netaknutom okruženju. Ova plaža je savršena za one koji žele da uživaju u miru i tišini, okruženi prirodom. Prekrasan pogled na jezero i okolne planine čini Žukotrlicu jednim od najlepših mesta za opuštanje i beg od svakodnevnog stresa.

Plaža Perazića Do

Šetnja na drugu stranu Petrovca vodi do Perazića do. Uspon je na početku malo strm, ali je to kratka deonica i nakon toga sledi lagana šetnja. Put vodi kroz borovu šumu i ide pored samog mora. Čak i oni koji se nisu uputili na plažu rado šetaju ovom stazom zdravlja, a preporuka je da to čine oni koji pate od bronhitisa ili astme. Na tom delu puta je i skrivena uvala Crvena stijena, do koje može da se dođe brodićem od Petrovca. U velikoj uvali u Perazića dolu smeštene su tri plaže, od kojih je srednja najmanja. Svuda su postavljene i ležaljke i suncobrani, a ima mesta i za one koji donesu svoje peškire i suncobrane. Pošto je ovde otvoreno more, a podloga je od kamena i šljunka, voda je tirkizna, prozirna i čista. Čak i kada se dopliva do bova, dole se potpuno jasno vidi kamenje, pa i ribe.

Plaža Morinj

Smeštena u Bokokotorskom zalivu, nedaleko od Risna, ka Herceg Novom, plaža Morinj je poznata po svojim prirodnim izvorima slatke vode koji se ulivaju u more. Ovo mesto je idealno za one koji žele da se opuste u hladu drveća i uživaju u prelepom pogledu na planine i more. Morinj je manje poznata plaža, što je čini idealnim mestom za one koji žele da pobegnu od gužve i uživaju u miru i tišini. U Mornju je morska voda jako čista, ali i dosta hladnija, nego u drugim mestima u zalivu, jer je ovo mesto poznato po brojnim izvorima slatke vode, iz brda u more.

Plaža Jaz

Iako je Jaz jedna od poznatijih plaža u Crnoj Gori, manje poznato je da u njenoj blizini postoje delovi obale koji su prilično zavučeni i pružaju osećaj izolovanosti. Ove skrivene uvale su savršene za one koji žele da uživaju u miru i prirodi, daleko od gužve i buke. Plaža Jaz je poznata po svom čistom pesku i kristalno čistoj vodi, a ovi skriveni delovi plaže nude idealno mesto za opuštanje.