Muftija islamske zajednice u Srbiji ima najlepšu ljubavnu priču: Oženiti nju bila je njegova najbolja odluka u životu

Azra, žena Muftije Mustafe Jusufspahića, od prvog dana velika mu je podrška u svemu što radi, a on je smatra svojim darom od Svevišnjeg.

Objavljeno: 05.08.2024. 13:07h 13:22h
Foto: Printscreen Instagram / mustafaazrajusufspahic

Muftija beogradske Islamske zajednice Mustafa Jusufspahić ima jednu od najlepših ljubavnih priča, a već 3 decenije uživa poredvne supruge Azre. Njihov odnos vraća veru u prave emocije pune poštovanja i poverenja. Naime, Muftija je odrastao kao mislim u Beogradu, ali među hrišćanima ima najbolje prijatelje, te ističe da je najbitnije da čoveka kroz život vodi vera.

Mustafa sa nežnijom polovinom proslavlja 29 godina braka i tom prilikom uputio joj je poruku koja budi posebne osećaje u ljudima.

"Oženiti tebe moja Azra, bila je najbolja odluka u mom životu. Hvala ti što si 29. godina moj životni pouzdanik u ljubavi i najbolji prijatelj , pored toga sto si majka naše dece. Naše najdraže mesto se zove ZAJEDNO i molim Uzvišenog Allaha da tu ostanemo do kraja. Volim te", istakao je na Instagramu iz emotikone srca, a komentari oduševljenja su se samo nizali:

foto: Printscreen Instagram / mustafaazrajusufspahic

- Da ste zivi i zdravi 100 godina zajedno!

- Divni, divni, divni ❤️ i ljubav kao takva" ❤️

- Još najmanje toliko u zdravlju i ljubavi skupa!

- Neka Vas Svevišnji blagoslovi!

- Prava ljubav! 😍

Već skoro 3 decenije niko nije uspeo da poljulja njihov odnos, te je stabilnost nešto na čemu se radi godinama. Kruna njihove ljubavi su dvoje dece - ćerku Noru i sina Omana.

Ko je, zapravo, Mustafa Jusufspahić?

Rođen je 1970. godine u Beogradu, kao mlađi sin muftije beogradskog Hamdije Jusufspahića i Nabile. Njegov stariji brat je Muhamed Jusufspahić, predsednik Vrhovnog sabora Islamske zajednice Srbije i ambasador Republike Srbije u Saudijskoj Arabiji.

foto: preentscreen/Youtube

Nakon završene osnovne škole “Petar II Petrović Njegoš” u Beogradu i Gazi Husrev-begove medrese u Sarajevu, upisao je studije teologije na Univerzitetu Al-Azhar u Kairu, gde je diplomirao 1997. godine. Od osnovne škole je trenirao fudbal u Fudbalskom klubu Partizan. Na Kensington institutu u Londonu je usavršavao znanje engleskog jezika.

Najpre je bio na dužnosti imama Bajrakli džamije u Beogradu. Radi kao profesor učenja Kurana u Beogradskoj islamskoj srednjoj medresi. Na predlog Vojislava Koštunice, predsednika SR Jugoslavije, imenovan je za člana Komisije za istinu i pomirenje 2002. godine.

Generalni direktor Halal agencije Srbije za ispitivanje i izdavanje sertifikata o halal kvalitetu, postavljen je 2008. godine. Kada je 2013. godine u Vojsci Srbije ponovo ustanovljena verska služba, imenovan je za glavnog vojnog imama u činu kapetana. Trenutno se nalazi u činu majora.

Tokom rada u vojsci osnovao je tri molitvena prostora, mesdžida, za vojnike VS islamske veroispovesti, uključujući jedan na Vojnomedicinskoj akademiji, i prvi mesdžid na aerodromu Nikola Tesla 2022. godine.

Godine 2021. priredio prvu zbirku dova (molitvenik) za vojnike islamske veroispovesti VS, a u novembru 2023. godine je odlikovan Vojnom spomen-medaljom za 10 godina doprinosa sistemu odbrane Republike Srbije.

Pored engleskog, govori i arapski jezik, FK Partizan mu je omiljeni klub.

Najbolji ljudi među hrišćanima

"U Kur'anu piše: Od svih drugih vera, najbolje ljude ćete naći među hrišćanima", istakao je jednom prilikom Muftija i objasnio zašto.

"Oni imaju monahe među sobom koji se ne ohole, i kada govorite o jedinstvu Božjem, vidite im suzu pobožnosti u njihovom oku - rekao je Muftija i dodao:

"Hoću da vam kažem, mi se slabo poznajemo. Nije Bog nas dao jedne drugima da se ubijamo i da ubijamo jedni drugima decu i budućnost. Nama svim treba mir", zaključio je.

Muftija kaže da ono što mi svi imamo kao ljudi, jeste taj odnos jednih prema drugima.

"Taj odnos prema ljudima treba da bude zasnovan na pravilima koje Bog daje. A to su pravila kad Bog kaže - Nećete ući u raj ako ne budete verovali, a nećete verovati ako ne budete voleli jedni druge."

Stil / mustafajusufspahic.com