Podvodio žene, hapšen zbog ubistva: Šok život Snup Doga koji sebe naziva ambasadorom sreće na Olimpijskim igrama

Kako to da je jedan reper postao zaštitno lice Olimpijskih igara? Sve o životu Snup Doga

Objavljeno: 05.08.2024. 10:41h
Autor:
Foto: Laurent VU / Sipa Press / Profimedia

Kada se reper Snup Dog pojavio na otvaranju Olimpijskih igara u Parizu, pri tome noseći baklju, momenalno je postao viralan na Internetu. Ali kako vreme odmiče, a on verno bodri razne timove Sjedinjenih Američkih Država pri tome revnosno izveštavajući sa ovog prestižnog sportskog događaja - Snup Dog se sada izjašnjava kao Ambasador za sreću Olimpijskih igara u Parizu.

foto: Tom Nicholson / Shutterstock Editorial / Profimedia

Ali šta znamo o reperu koji obožava da se opušta uz lake droge i kako to da je on postao zaštitno lice Olimpijskih igara, vrhunca sportskih dešavanja?

Kalvin Kordozar Broadus Junior je pravo ime Snupi Doga koji je rođen 20. oktobra 1971. godine u Long Biču u Kaliforniji od majke Beverli Tejt i oca Vernela Varnade.

Njegov otac je bio veteran vijentnamskog rata, pevač i poštar, a napustio je porodicu kada je Snupi imao samo tri meseca. Snupijeva majka je onda svom sinu dala ime po svom drugom mužu, Snupijevom očuhu Kalvinu Kordozaru Brodusu starijem, koji je preminuo 1984. godine.

foto: MP / Backgrid UK / Profimedia

Bio je drugi od 3 sina koje je imala njegova majka, s svom drugom sinu dala je nadimak Snupi po istoimenom crtanom junaku.

Snupi je odrastao kao baptista i pevao je i svirao klavir u baptističkoj crkvi. Majka mu je bila članica crkvenog hora i veoma je zaslužna za njegov muzički ukus u mladosti. Reper je u mladosti bio izuzetno posvećen crkvi, horu i fudbalu.

Kada je bio šesti razred, počeo je da repuje: „Kada sam repovao po hodnicima u školi, privukao bih toliku gomilu da bi direktor pomislio da je u toku svađa. To me je navelo da shvatam da imam dar. Moglo bi se reći da su moje rime interesovale ljude“.

U tinejdžerskim godinama Snupi se pridružuje bandi, a nakon završetka srednje škole bio je uhapšten zbog posedovanja kokaina, te je naredne 3 godine proveo u zatvoru.

14. juna 1997. godine oženio se s svojom srednjoškolskom ljubavi Šante Tejlor. Par se razveo 2004. godine, da bi se kasnije ponovo pomirili. Dobili su dva sina i ćerku.

foto: INFevents.com / INSTAR Images / Profimedia

Snup ima sina iz veze sa Lori Holmond, rođenog 1998. godine.

Snup je 2015. postao deda, pošto je njegov najstariji sin, Korde Brodus, dobio sina sa svojom devojkom Džesikom Kajzer.

3 šokantne činjenice o Snup Dogu:

1. Bio je makro

U maju 2013. rekao je za Rolling Stone da je bio makro u prvim danima svoje muzičke karijere i da mu je to bilo ostvarenje dečačkog sna.

„Kao klinac maštao sam da budem makro, sanjao sam da imam automobile, odeću i ku** koje se slažu uz to. Rekao sam, 'Je*i ga – radiću to. Sastavio sam organizaciju. Napravio sam Plejbojevu turneju i pratio me autobus sa deset ku***. Mogao sam da otpustim staru, a dobijem novu ku**: To je bio moj program. Grad do grada, sisa do sisa, hotelska soba hotelskoj sobi, sportista sportisti, zabavljač zabavljaču," hvalio se on.

foto: Laurent VU / Sipa Press / Profimedia

2. Bio je uhapšen zbog sumnje za ubistvo

Bila je to 1994. godina kada je Snup Dog vozio automobil, dok je njegov telohranitelj iz istog vozila upucao čoveka. Obojica su oslobođeni nakon što su uhapšeni zbog sumnje za ubistvo.

Kada je došao u Veliku Britaniju, mnogi su tražili da bude deportovan, ali je kraljica odlučila da on ipak ostane.

"Kada su pokušali da me izbace iz Engleske, kraljica je rekla da njeni unuci vole Snup Dogi Doga i da on nije učinio ništa loše u Velikoj Britaniji, pa mi je dala dozvolu da budem ovde“, rekao je on tada.

foto: Franck FIFE / AFP / Profimedia

„Ti unuci su odrasli u prinčeve Vilijama i Harija, tako da sam ja imao uticaj na njih, a oni su imali uticaj na svoju baku, što mi je omogućilo da uđem u ovu prelepu zemlju. Oni vole moju muziku, i ona je to što jeste, uzajamna ljubav i poštovanje."

3. Zabranjen je u nekoliko zemalja

Zemlje koje su se protivile prisustvu Snup Doga su Velika Britanija, Norveška i Australija. 2013. godne Snup i Viz Kalifa su zabranjeni u srednjoj školi u Kaliforniji jer su tamo snimali spot dok su pušili travu.

foto: Mark Edward Harris/ZUMA Press Wi / Shutterstock Editorial / Profimedia