Marija je ostavila ćerku čim je rodila: Posle 29 godina devojčica se pojavila na vratima, ali je ipak zažalila

Majčinu rakaciju jedni razumeju, a drugi kažu da je sramna

Objavljeno: 04.08.2024. 22:18h
Autor:
Foto: Shutterstock

Pisali smo o devojčici iz regiona koju je baka bacila, a godinama je odgajala druga žena. Slične priče su se dešavale i u svetu.

Kada je Marija imala 19 godina, donela je tešku odluku da svoju ćerku da na usvajanje. Marija je bila u ranjivom periodu svog života, bez stabilne finansijske podrške i sa ograničenim resursima. Smatrala je da ne bi mogla da pruži detetu život kakav zaslužuje. Godinama kasnije, njena ćerka Eli, sada 29-godišnjakinja, odlučila je da potraži svoju biološku majku i upozna ženu koja joj je dala život.

Na snimku koji je obišao svet i privukao milione gledalaca, Eli je dokumentovala trenutak kada je prvi put srela Mariju. Njena priča započinje rečima: "Kada je mama Marija imala 19 godina, donela je odluku da me da na usvajanje. Rekla mi je da nije prošao ni dan da nije pomislila na mene." Ovaj dirljivi trenutak uspostavlja most između prošlosti i sadašnjosti, pokazujući vezu koja je opstala uprkos vremenu i udaljenosti.

Potraga za biološkom porodicom

Eli je odrasla u ljubavi i sigurnosti porodice koja ju je usvojila, ali uvek je osećala da deo njenog identiteta nedostaje. Kada je odlučila da potraži svoju biološku majku, društvene mreže su joj omogućile da pronađe tragove koji su vodili do Marije. Ovaj susret bio je specijalan trenutak za celu porodicu, ispunjen emocijama.

Eli piše: "Ovo je specijalni dan za našu porodicu." Ističe da je njena majka Marija čekala da ćerka donese odluku da je potraži, jer je smatrala da to mora biti isključivo njena odluka.

Eli je vidno razočarana njenom mirnom reakcijom. Pretpostavlja se da je zažalila zbog tog susreta.

foto: Shutterstock

Emocije i očekivanja

Dok su mnogi bili dirnuti pričom o ponovnom okupljanju, neki su komentarisali da je reakcija Marije pri susretu sa ćerkom delovala suzdržano. "Nije mi izgledala entuzijastično. Mislim da nikad ne bi potražila ćerku da ona nije našla nju," napisao je jedan korisnik.

S druge strane, drugi su branili Mariju, objašnjavajući da je možda bila preplavljena emocijama i pokušavala da ostane mirna kako ne bi dodatno uzrujala Eli.

"Možda je želela da pruži podršku na smiren način, s obzirom na to koliko je susret bio emotivan za Eli," napisao je drugi korisnik.

Marija je otvoreno odgovorila na pitanje o osećaju krivice: "Nisam se osećala krivom jer sam znala da će imati bolji život nego onaj koji sam ja mogla da joj pružim kao tinejdžerka." Njene reči odražavaju duboku ljubav i brigu za ćerku, kao i težinu odluke koju je donela pre skoro tri decenije.

foto: Shutterstock

Izgradnja odnosa

Nakon ponovnog susreta, Marija i Eli rade na izgradnji odnosa koji je prekinut pre 29 godina. Njihova priča nije samo svedočanstvo o snazi majčinske ljubavi već i o hrabrosti da se suoče s prošlošću i otvore nova poglavlja u životu. Kroz podršku i razumevanje, obe se nadaju da će stvoriti zajedničku budućnost ispunjenu ljubavlju i prihvatanjem.