2 rođene sestre udale se za 2 brata i preko 3 decenije svi su pod istim krovom: Kad čuju kako žive, ljudi se šokiraju

Neverovatna priča 2 sestre koje su se udale za 2 brata je poput scenarija za film!

Objavljeno: 31.07.2024. 13:29h 18:14h
Foto: Printscreen Youtube / Dijana Hodžić

Na oko 280 kilometara od Beograda u Vareši u Bosni i Hercegovini žive dve sestre koje su se udale za dva brata, a njihova priča oduševljava ceo regiona! Naime, familija Zvekić načinom života pokazuje da kada sloga vlada u kući, ništa nije nemoguće. Upravo svi oni zajedno žive pod istim krovom i sa jednim novčanikom, te se nikada nije desilo da ne pričaju jedni sa drugima!

Žive u miru, zajedno rade i dele dobro i zlo već decenijama. U današnje vreme, kad ni brat s bratom ne govori, to je više nego i neobično, što potvrđuju i sami Zvekići.

“Jedan novčanik, tako živimo, samo sofre razdvojene”

foto: Printscreen Youtube / Dijana Hodžić

Kad je reč o sestrama, starija se u Zvekiće udala pre 33 godine i došla je na ovce, a i dan-danas se familije time bave pa joj kaže da joj taj posao ne smeta i da ne bi ništa menjala.

Ne bi ništa drugo, kaže, ni radila. Objašnjava da je to dobar posao, sa dobrom zarade od koje može pristojno da se živi. Sam svoj gazda, živiš u lepoti a od plate, sasvim sigurno, tako ne bi mogli da žive.

Na pitanje kako se slažu kao sestre, dve godine starija Mirsada kaže:

Kako kad, nekad zagalamim ja, nekad ona… Slušamo se… A ovce?… To je bogatstvo jedno… Trošimo koliko trošimo, od plate ne bismo mogli da živimo… ovce, to je naša plata, naša firma… Jedan novčanik, tako živimo, samo sofre razdvojene… – kaže.

foto: Printscreen Youtube / Dijana Hodžić

Mlađa dodaje i da što ona ima, ima i ova druga, što nemaju, nema nijedna i to je to.

“Nikad se nismo posvađali”

Kad je reč o rođenoj braći, oni kroz smeh dodaju da se nikad nisu posvađali i da mora da je to zbog toga što su badže! (pašenozi).

– Mora da to i čuva ovu zajednicu. Gledam, brat s bratom, većina ne govori a badža s badžom govori… – kaže jedan od Zvekića koji dodaju da se badža s badžom “nije niđe posvađao a braća i sestre se svađaju” – kaže.

Dodaje i da je otac i muž onaj koji mora da balansira između žene, roditelja, dece.

– Naučio sam da radim sa svojih 10 prstiju, radimo, nikom ništa ne dugujemo – kaže on dodajući da je s ovcama navikao i da ne bi drugo ni radio.

Stil / Beograd.in / Blic / YT kanal Dijana Hodžić