Kad je Šešelj pobedio rak debelog creva, promenio je ishranu: Evo šta jede i pije svaki dan da bi održavao zdravlje

seselj.jpg
Foto: Printscreen/youtube/Kurir

Dr Vojislav Šešelj je u zatvoru u Hagu otkrio da ima rak debelog creva, da bi se nakon operacija i hemioterapije uspešno oporavio. Nakon medicinskih tretmana, Šešelj je skrenuo pažnju kako je važna i ishrana.

"Hranio sam se zdravo, jeo mnogo voća i povrća. Odtad svakog jutra pijem sok od aronije i sveže ceđen sok od mešavine cvekle, peršuna, celera, šargarepe i jabuke. Jedem sezonsko voće sve dok ne dođe vreme smokava. One su rajsko voće, to je čudo jedno koliko je zdrava."

KAKO JE VOJISLAV ŠEŠELJ POBEDIO RAK: Evo šta pije i jede svaki dan da bi sačuvao zdravlje Izvor: Youtube

Na pitanje da li misli da je stres uzrok njegove bolesti, Šešelj je odgovorio:

"Trudio sam se u Hagu da drugima izazivam stres, a ne oni meni, ali mislim da je pravi uzrok moje bolesti loša hrana koju smo tamo dobijali. A mogao je to biti i stres, čovek nekad i potiskuje svoja osećanja. Trudio sam se da to sakrijem, nikada nisam dozvoljavao da drugi primete moju patnju," ispričao je Šešelj pre šest godina.

Foto: Printscreen/YouTube

Jelovnik kojeg se pridržavao Vojislav Šešelj nakon operacije i hemoterapije:

- Svako jutro pre doručka 3-4 gutljaja soka od sibirske aronije

- Blendirani sok od cvekle, đumbira, peršuna, celer, šargarepa i jabuka

- Svakog dana salata od peršuna, celera, šargarepe (uz dodatak kelerabe, kupusa i rotkvica)

- Zimi svakog dana pojesti do dva nara

- U zavisnosti od sezone, dnevni unos svežih smokvi, banana, jabuka, kruški, šljiva, borovnica, maline, kupine, kajsije...

- Čorba od 15 vrsta različitih povrćki

Foto: Printscreen/YouTube

- Nekoliko puta nedeljno teleće, pileće i svinjsko meso, riba češće

- Jedna tableta dnevno magnezijuma, kalcijuma i cinka

- Omega 3 jednom dnevno

Dr Vojislav Šešelj se godinama borio sa rakom debelog creva i metastazama na jetri. Nakon operacije i hemoterapija, Šešelj je nastavio da se hrani zdravo