Posle godinu dana otkriven pravi uzrok smrti Šinejd O'Konor: Evo kako je zaista umrla čuvena pevačica i aktivistkinja

Ovo je pravi uzrok smrti čuvene pevačice i aktivistkinje za ljudska prava.

Objavljeno: 29.07.2024. 10:39h
Foto: Andre Csillag / Shutterstock Editorial / Profimedia

Godinu dana nakon smrti pevačice Šinejd O'Konor u julu 2023, pozivajući se na smrtovnicu dobitnice Gremija, otkriveno je da je umrla od hronične opstruktivne bolesti pluća i astme, prenosi magazin "Pipl".

U sertifikatu se posebno navodi da je O'Konorova smrt rezultat "pogoršanja hronične opstruktivne bolesti pluća i bronhijalne astme zajedno sa infekcijom donjeg respiratornog trakta niskog stepena", navodi se u saopštenju.

foto: ITV / Shutterstock Editorial / Profimedia

U sredu, 24. jula prošle godine, smrt pevačice "Nothing Compares 2 U" zvanično je registrovao njen bivši suprug Džon Rejnolds u Lambetu, u Londonu. Viši mrtvozornik unutrašnjeg južnog Londona Džulijan Moris potvrdio je njenu smrt nakon obdukcije, navodi agencija.

Mrtvozornik nije odmah odgovorio na zahtev za više informacija u nedelju, 28. jula.

O'Konorova je imala 56 godina kada su otkrili njeno beživotno telo u njenoj kući u Londonu.

Tada u to vreme, na sajtu mrtvozornika, objavljeno je da "nije naveden nikakav medicinski uzrok smrti". Ubrzo nakon njene smrti, portparol Skotland Jarda rekao je da se njena smrt "ne tretira kao sumnjiva".

foto: Andre Csillag / Shutterstock Editorial / Profimedia

Zatim je sud londonskog unutrašnjeg južnog mrtvozornika izdao saopštenje u kojem se otkriva da je umrla prirodnom smrću.

Iza muzičarke je ostalo troje dece. Njen sin, Šejn, umro je samoubistvom 2022. godine u dobi od 17 godina.

foto: Ralph Dominguez/MPI / Capital pictures / Profimedia

Ranije ove nedelje, reditelj O'Konorovinog dokumentarca, najavio je da će film biti dostupan za besplatno strimovanje u narednih sedam dana na La Cinema platformi.

Dodala je: „Sada svi to mogu da gledaju i odaju počast Šinejdinom izuzetnom talentu i njenoj nepokolebljivoj posvećenosti da se zauzme za potlačene."

Bonus video: