Princ Hari doneo šokantnu odluku: Strahovi kralja Čarlsa su se ispunili, ovo nijedan deda na svetu ne bi podneo

Nakon odluka princa Harija, strahovi kralja Čarlsa Trećeg su se ispunili.

Objavljeno: 28.07.2024. 08:34h
Autor:
Foto: Geoff Robinson / SplashNews.com / Splash / Profimedia

Kako stvari stoje, kralj Čarls Treći neće nikada više videti svoje unuke, princezu Lilibet i princa Arčija, jer njegov sin princ Hari, ne želi da ih dovede u Veliki Britaniju, tvrde izvori bliski Hariju i Megan.

Bivši vojvoda od Saseksa prošle nedelje je izjavio da neće otputovati u Britaniju sa suprugom Megan iz bezbednosnih strahova od napada ili mogućnošću da na bilo koji način njegova porodica bude ugrožena.

Kraljevski stručnjaci rekli su za "Dejli Mejl" da ta izjava znači da će kralj postati "sve udaljeniji" od dece i da ih možda nikada neće videti više.

foto: BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

Kralj Čarls je poslednji put video princa Arčija (5) i princezu Lilibet (trogodišnju) u junu 2022. kada su se vojvoda i vojvotkinja od Saseksa vratili na proslavu platinastog jubileja pokojne kraljice.

Princ Hari (39) se od tada nekoliko puta vraćao u Veliku Britaniju bez supruge i dece, usled pravne bitke sa vladom zbog gubitka obezbeđenja koje finansiraju poreski obveznici.

Kao deo svoje tekuće kampanje protiv britanskih novinara, on je sugerisao da bi napadač mogao biti inspirisan nečim što je pročitao.

foto: Netflix / BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia

U intervjuu za ITV, vojvoda od Saseksa je potvrdio da će ubuduće putovati solo: "Sve što je potrebno je da jedan usamljeni glumac koji čita ove stvari deluje na osnovu onoga što je pročitao. I bilo da se radi o nožu ili kiselini, to su stvari koje me iskreno brinu. To je jedan od razloga zašto svoju ženu neću vratiti u ovu zemlju", prenosi "Dejli Mejl".

Hari je tvrdio da je njegova borba protiv štampe bila "centralni deo' u raspadu njegovog odnosa sa porodicom, navodeći: "Za mene se misija nastavlja, ali je izazvala... deo raskola".

foto: Mark Large / dmg media / Profimedia

Princ Hari nastavlja da napada novinare i krivi ih za svoje loše odnose sa porodicom, iako su njihove akcije same za to zaslužne. Najpre izlaskom iz kraljevske porodice, a potom i ogovaranjem iza kulisa, kao i iznošenjem "prljavog veša" u javnosti u raznim intervjuima i izjavama, gde se posebno ističe intervju urađen sa američkom voditeljkom Oprom Vinfri.

Bonus video: