Bile su najbolje prijateljice, a onda joj je fatalna plavuša zabila nož u leđa: Tek na samrti joj priznala pravu istinu

"Šen, nastaviću da nosim tvoju baklju i ostaću buntovna zbog tebe", rekla je Tori Speling kada je saznala da je njena prijateljica Šenon Doerti preminula

Objavljeno: 26.07.2024. 08:27h 09:34h
Foto: Printscreen Instagran / torispelling

Šenon Doerti i Tori Speling, prijateljice čiji je odnos godinama intrigriao javnost, pokazale su kako iskrena reč može sve da promeni i da reši svaki sukob. Malo pre nego da nas nasputi čuvena glumica iz serije "Čari", nakon duge i teške bolesti, sa Tori je pričala o svemu, te joj otkrila šta joj leži na duši.

- Uvek te je bilo lako prevariti. I to je bilo jako frustrirajuće za mene jer uvek znala da ti kažem: "Daj, Tori, imaj svoje mišljenje". Pametna si, zabavna, talentovana. Volela sam te i poštovala i htela sam da veruješ u sebe onoliko koliko sam ja verovala u tebe - rekla je Doerti nedavno Tori u podkastu "Let‘s Be Clear", otkrivajući da su počele da se udaljuju zbog toksiče veze koju je imala Speling.

Na reči od Šenon odmah se bila nadovezala Tori:

- Bila sam šefova ćerka bez svog glasa, a ona je bila zvezda jakog glasa. Uzela me je pod svoje. Podarila mi je veru da i ja imam glas i da vredim. Postale smo najbolje prijateljice. Bile smo prave uzdanice jedna drugoj, međusobna podrška u lošim vezama, cimerke i ponekad saputnice, ali i puno više od toga. Uvek se zauzimala za mene. Uvek mi je čuvala leđa. Uvek je verovala u mene, čak i kad ja nisam verovala u sebe. Bile smo mlade. Dopustile smo spoljašnim i i unutrašnjim uticajima da naruše naše prijateljstvo - ispričala je Tori i dododala:

- A u svetu u kojem često nemamo priliku da se pomirimo sa prijateljima iz detinjstva, koji su nas formirali u osobe u koje smo izrasli, mi smo tu priliku dobile. Tako sam zahvalna što smo Šenon i ja kao odrasle uspele da postanemo prijateljice i setimo se zašto smo, zapravo, volele jedna drugu. I što smo ponovo mogle da se smejemo kao pre. Niko nije znao tako da me nasmeje."

Kada je obelodanjeno da je Doerti izgubila bitku sa opakom bolešću, Tori je u srcu osetila veliku prazninu.

- Gledala sam mnogo smrti u životu. I ne verujem u kajanje, ali mnogo žalim što nisam dobila drugu priliku da prođem kroz stvari iz prošlosti i pogledam sve dobre stvari i zaista pričam o tome i vodim taj poslednji razgovor sa nekima. A osećam se kao da smo ona i ja imale to, i veoma sam zahvalna na tome - rekla je glumica - rekla je u najnovijoj epizodi podkasta "90210MG+ kod glumica i voditeljke Dženi Grant, koja se družila i sa Šenon i sa Tori, takođe je izjavila da je srećna što su se Speling i Doerti pomirile.

Dženi je otkrila da je i ona bila u svađi sa Šenon.

- Koliko li si samo bila srećna što si provela to vreme sa njom i što si imala tu vrstu prave veze na dubljem nivou, sazrela si, odrasla i naučila si toliko toga - rekla je Grant i istakla da veoma žali što nije uradila isto:

- Volela bih sam da sam i ja imala tu priliku, jer nedavno nisam uspela da sednem i razgovaram iskreno sa njom. Ali bilo mi je veoma drago što si ti to uradila.

Uprkos svojoj prošlosti, Šenon i Dženi su uspele da zakopaju ratne sekire još 2008. godine. Ipak, iako su imale toliko prilika da se još jednom osvrnu na najdublje emocije povodom onoga zbog čega se nisu trpele, do kraja Šenoninog života to nisu uradile onako kako jesu Šenon i Tori.

Razlog sukoba

Speling je glumila Donu Martin u seriji iz 1990-ih, a režirao ju je njen otac. Doerti je bila u prve četiri sezone pre nego što je njen lik, Brenda Volš, izbrisan iz serije.

Kada smo ih gledali kao Brendu i Donu sve je izgledalo u najboljem redu. No Speling je 2015. priznala da je odigrala veliku ulogu u tome što je Doerti izgubila posao, rekavši svom ocu da se Dženi Gart i Šenon Doerti nikako ne slažu i da su se posvađale. I to jeste bila istina, ali je jedino Šenon zbog toga ispaštala, te je bila izbačena iz serije.