Vezala ih je zajednička preživljena nesreća: Željku Samardžiću i njegovoj Maji ova navika 46 godina neguje brak

Željko je bio spreman da se na zgradu popne kako bi joj uputio samo jedan osmeh

Objavljeno: 24.07.2024. 11:57h 13:23h
Autor:
Foto: preentscreen/Youtube

Pevač Željko Samardžić oduvek je važio za velikog šmekera i džentlmena, a pre čak 46 godina uspeo je da osvoji srce prelepe Maje sa kojom i danas uživa u skladnom braku.

On je otkrio kako ga je Maja osvojila.

- Izdvajala se iz mase svojom povučenošću i smirenošću. Upoznali smo se kada sam pevao na jednoj igranci na kojoj se našla, a potom smo se sreli i na njenoj maturskoj večeri. Bio sam direktan i odmah sam je priupitao da mi bude žena. Svi su mi govorili da nemam šanse, ali eto, uspeo sam, praktično sam osvojio neosvojivu tvrđavu - ispričao je Željko.

foto: Privatna Arhiva

Bračni par Samrdžić pravi je primer da godine ne guše ljubav te su i dan danas jedno drugom najveći prijatelji i podrška u životu.

- Ne postoji bolji psiholog za mene od moje žene Maje. Ja sa njom sednem, mi smo neverovatni drugari, delimo i najmanje probleme. Zaista imam skladan brak i divnu porodicu - istakao je pevač i dodao da funkcioniušu bolje nego ikada budući da su godine provedene zajedno učinile da jedno drugo poznaju bolje nego sami sebe.

foto: preentscreen/Instagram

Kaže da jedna navika održava harmoniju i sklad

Svaki skladan par ima svoj mali ritual. Imaju vreme za sebe. Kod Željka i Maje je prva jutarnja kafa. Vreme kad se otvaraju teme, razgovara i posvećuje pažnja.

- Ko prvi ustane on kuva kafu. Ja se najčešće potrudim da to bude ona. (smeh) Podjednako smo dobri u kuvanju kafe. Tokom niza zajedničkih godina stekli smo isti ukus za mnoge stvari, pa i za kafu. To je neka naša zajednička navika, ona nam održava odnos da bude u kontinuitetu - otkrio je.

foto: ATA Images / Milan Maričić

Iako se Maja ne eksponira u medijima, svaka njena fotografija koja osvane na pevačevom profilu izazove divljenje i lavinu komentara od strane pratilaca.

"Željko predivan ste par", "Žena ti je prava lepotica", "Super izgledate u paketu", "Vi emitujete ljubav", "Sreća i ljubav izbijaju iz vas", "Najbolji pevač i njegova prelepa žena", samo su neki od komentara.

Maja ga i na na koncertima prati, ali se ne ističe. Iz prikrajka, bez preteranog eksponiranja. Bila je "na meti" ljubomore Željkovih obožavateljki, ali se dobro izborila sa svim onim što je donosila njegova profesija.

Kaže da je, kad su se upoznali bila tiha, ali je zato on bio glasan u priči o njoj pa je tako otkrivao da se sa suprugom nikada ne svađa, da je ona stub njihove porodice, ali i da mu sprema najbolje sarmice na svetu.

Kada želi da se osami, Željko ode na svoj brod, sa Majom i prepusti se plovidbi.

Ćerke su mu podarile troje unučadi Luku, Aleksu i Ninu, a mala naslednica Mina bavi se pevanjem. Njihovu porodičnu idilu, ulepšao je dolazak Anđelije koja je kao peto unuče unela neverovatnu radost i veselje u njihov dom.

foto: Kurir / Dragan Kadić

Preživeli su tragediju

Samardžić je jednom prilikom otkrio da su on i Maja početkom osamdesetih izgubili sina.

"Naše drugo dete bio je sin koji je preminuo kao beba, a to su rane koje ne zaceljuju dok ste živi. Ostala je beskrajna tuga i praznina. Shvatite me o tome ne volim da pričam".