Salmi Hajek neobična haljina stoji kao salivena: Dizajneri nisu hteli da me oblače, morala sam da budem kreativna

Glumica je oduševila fanove zadivljujućom haljinom koja izgleda kao optička iluzija na Gucci događaju u Zapadnom Holivudu

Objavljeno: 23.07.2024. 15:08h
Foto: VEGAN / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

Salma Hajek je još jednom dokazala da je ponekad haljina sve što vam treba da biste bili u centru pažnje.

18. jula, na Gučijevoj blistavoj letnjoj večeri u čast njenog mirisa Flora, 57-godišnja glumica je nosila mini haljinu koja je stvorila upečatljivu optičku iluziju tokom događaja održanog u kultnom Čateau Marmont u zapadnom Holivudu, Kalifornija.

Neostarela zvezda nosila je bodicon haljinu koja je istakla njenu zavidnu figuru peščanog sata sa cvetnim printom u nijansama zelene i plave. Haljina je odigrala optički trik, jer je njen živopisni cvetni panel neprimetno prelazio u elegantnu crnu tkaninu sa strane. Rezultat je bio prizor koji je nesumnjivo privlačio poglede.

foto: VEGAN / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

Brojni fanovi su je pohvalili zbog glamuroznog izgleda.

„Ona će ostati dobro celog svog života, momci“, rekao je jedan obožavalac.

„Volim tu haljinu, hmm, pitam se gde mogu da dobijem takvu haljinu“, rekao je drugi.

„Sviđa mi se ta haljina na tebi“, glasio je treći komentar.

Tokom decenija, Salma je pokazala repertoar bezvremenske elegancije i klasične sofisticiranosti na crvenom tepihu. Ali ovo nije uvek bio slučaj.

Glumica Frida se prisetila kako je nosila muško odelo na svom prvom crvenom tepihu, a to je bila premijera filma Kavez za ptice 1996.

„Nisam imala nikakve veze. Jedina veza koju sam imala bila je sa nekim koga sam poznavala u Hugo Bossu, tako da sam nosila muško odelo jer mi niko drugi nije dao ništa da obučem“, rekla je za V Magazine u avgustu 2023.

foto: Gust Martin / ČTK / Profimedia

Tokom svojih ranih dana, „nije imala pristup mnogim dizajnerima“.

„Nisu hteli da me oblače, pa sam morala da budem kreativna ili da pronađem nešto u poslednjem trenutku“, rekla je tokom intervjua za Vogue u aprilu.

Šik kraljica crvenog tepiha rekla je da je tokom godina naučila da se stilizuje.

„Nisam tipičan model. Kada ne izgledate kao manekenka, morate da naučite kako da se oblačite: šta radi, a šta ne“, rekla je za Standard 2016.

Glumica jen istakla da je imala pomoć od modnih dizajnera koji su na tom putu radili s njom.

„U različitim trenucima, svi su me naučili raznim trikovima: šta da naglasim, od čega da se držim dalje i šta radi inč gore ili inč dole“, nastavila je ona. „To je takva nauka. Oni su vrsta inženjera, posebno kada imaju izazovno telo kao što je moje. Za modu, moje telo je izazovno."

Bonus video: