Zaveo ženu pokojnog brata čim je on umro, pa napravio dete striptizeti: Niko ne živi skandaloznije od Bajdenovog sina

Hanter Bajden ima turbulentan privatni život, te ni uticajni otac nije uspeo da sakrije njegove skandale, štaviše, u nekim ga je i podržao

Objavljeno: 21.07.2024. 21:57h 23:12h
Foto: Bruce/JAVILES/4CRNS / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

Hanter Bajden, sin akutelnog američkog predsednika Džoa Bajdena, posle niza skandala, mir je pronašao u slikarstvu. Takođe je investitor u hedž fond, rizični kapital i fondove privatnog kapitala, dok je ranije radio kao lobista, bankar, službenik javne uprave i registrovani advokat. Život mu je obeležio rani gubitak majke, a onda je svojim ljubavnim aferama ostavio ljude širom planete bez teksta.

Odrastanje pod velikom traumom i gubitkom

Rođen je 4. februara 1970. godine u Vilmingtonu, u Delaveru. Bajden ga je dobio u prvom braku sa Nejlije Hanter, koja je pognula sa njihovom mlađom ćerkom u saobraćajnoj nezgodi 18. decembra 1972. godine. Zajedno sa starijim bratom, koji se zvao Bo, bio je teško povređen. Godinama kasnije priznao je da je ovaj udes i gubitak najvažnije ženske osobe ostavio na njega velike traume, a sa nekim posledicana ni danas nije uspeo da se izbori.

Hanter i Bo su kasnije ohrabrili svog oca da se ponovo oženi, Džil Džejkobs je postala njihova maćeha 1977. godine. Njihova polusestra Ešli rođena je 1981. godine.

foto: Profimedia

Pohađao je katoličku srednju školu Akademiju Arčmer u Klejmontu, potom je diplomirao na Univerzitetu Džordžtaun 1992. godine.Nakon što je godinu dana pohađao Pravni centar Univerziteta Džordžtaun, prešao je na Pravni fakultet Univerziteta Jejl i diplomirao 1996. godine.

Karijera puna kontroverzi i brojna zanimanja

Otpušten je iz rezervnog sastava Mornarice SAD ubrzo nakon svog dolaska zbog neuspelog testa na drogu. Bio je u Odboru Bursima holdingsa, jednog od najvećih privatnih proizvođača zemnog gasa u Ukrajini, od 2014. do isteka mandata u aprilu 2019. Prvih meseci 2019. zajedno je sa svojim ocem bio predmet tvrdnji o koruptivnim aktivnostima, koje je pokrenuo tadašnji predsednik SAD Donald Tramp i njegovi saveznici, u vezi sa poslovanjem Hantera Bajdena u Ukrajini i naporima Džoa Bajdena u borbi protiv tamošnje korupcije u ime SAD u vreme dok je bio potpredsednik. Bio je član upravnog odbora BHR Partners, kineskog investicionog preduzeća.

Hanter je suosnivač kompanije Rosemont Seneca Partner, a od 2020. počeo je da predstavlja umetnička dela kao slikar.

Prvi brak i 3 ćerke

Nakon što je završio studije, služio je kao jezuitski dobrovoljac u crkvi u Portlandu, u Oregonu, gde je upoznao advokaticu Ketlin Bule, svoju prvu suprugu sa kojom je stao na ludi kamen 1993. godine.

U braku su dobili sina Finegana i ćerke Mejsi i Naomi, kojoj je dao ime po pokojnoj sestri. Međutim, njihova ljubav doživela je krah nakon više od dve decenije zajedničkog života, a zvanično su se razveli 2017.

foto: Profimedia

Ljubavna afera od koje je zanemeo ceo svet

Naime, još dok se nije zvanično rastao sa prvom suprugom, već 2016. otpočeo je romasnu sa Hali Bajden, udovicom svog brata Boa, koji je umro od tumora mozga 2015.

Prema pisanju američkih medija, to su odobravali njegov otac Džo i maćeha Džil! Bili su čak tri godine u vezi, šuškalo se na sve strane da planiraj i venčanje, ali su romasnu, ipak, stavili tačku 2019. godine.

Dobio dete sa striptizetom

Hanter se ranije borio s zavisnošću od alkohola i droge, a 2015. je bio usred skandala kada se njegova e-adresa našla na listi klijenata stranice za vanbračne veze Ešli Medison.

Peto, vanbračno dete, dobio je s Lunden Aleksis Roberts (34). Kako pišu strani mediji, ova striptizeta po zanimanju, je u maju 2019. podnela tužbu za utvrđivanje očinstva. Tada je potvrđeno u martu 2020. da je Hanter otac, ali nije poznato koliki novčani iznos je morao da joj ispalati.

U maju 2019. oženio se južnoafričkom rediteljkom Melisom Koen. Njihov sin Bo rođen je u martu 2020. u Los Anđelesu.

Skandal oko laptopa

U oktobru 2020. godine, tokom poslednjih sedmica pred predsedničke izbore u SAD-u, New York Post je objavio članak, u kome su učestvovali lični advokat Donalda Trampa Rudi Đulijani i bivši glavni strateg Stiv Benon, o laptop računaru nepoznatog porekla i lancu nadzora za koji se činilo da pripada Hanteru Bajdenu. Laptop je sadržao e-poštu u kojoj je opisano ono što je New York Post okarakterisao kao „sastanak” između Džoa Bajdena i Vadima Požarskog, savetnika Burisme, 2015. godine, iako su svedoci osporili tu karakterizaciju. E-pošta između Hantera Bajdena i Požarskog je kasnije potvrđena.

Otovoreno o borbi sa narkoticima

Čitav život se borio zavisnošću od opijata i alkohola, a sve je detaljno opisao u memoarima "Beautiful Things". Veruje da se njegova zavisnost može povezati sa traumom od saobraćajne nesreće 1972. u kojoj su mu poginule majka i sestra.

Tokom protekle dve decenije, bio je nekoliko na rehabilitaciji, sa dugim periodima trezvenosti. Nakon smrti brata Boa, njegova zavisnost je eskalirala, a tvrdi da je „pušio krek svakih 15 minuta”. Nakon što je 2019. godine imao intervenciju, uspeo je da se odupre kandžama droge.