Dok je bio u braku 15 godina je imao još 2 ljubavnice: Zaveo ženu najboljeg druga, pa oženio 33 god mlađu

Klint Istvud ima 94 godine karijeru koja traje barem 70 godina, za to vreme imao je niz partnerki i skandaloznih ljubavnih priča koje ostavljaju bez teksta

Objavljeno: 20.07.2024. 08:20h 14:57h
Autor:
Foto: Warner Bros. Pictures / Christophel Collection / Profimedia

Klint Istvud je saopštio javnosti da je njegova partnerka Kristina Sandera preminula u 61. godini. Par je bio u vezi od 2014. godine.

Pre Kristine glumac je imao buran ljubavni život pun drame. Otkako se proslavio 60ih godina prošlog veka, Klint Istvud je prošao kroz više brakova, imao nekoliko ljubavnih afera sa koleginicama, bio u vezi sa 33 godine mlađom ženom, dobio osmoro dece, suočio se sa optužbama za zlostavljanje od strane bivše žene.

Ali da krenemo iz početka:

Pre nego što je postao poznat, Klint Istvud se oženio Megi Džonson, studentkinjom. Upoznali su se na sastanku na slepo, 1953. godine. Klint je tada imao 23 godine i upravo je završio sa vojskom. Iako je bio zaljubljen u Megi, Klint je nastavio da ima afere sa strane. Tako je u tom periodu dobio i ćerku Lori sa ženom iz Sijetla.

foto: Profimedia

Lori je data na usvajanje, a za svog biološkog oca je saznala tek kada je počela da traži roditelje.

Klint i Megi su se venčali samo šest meseci nakon upoznavanja i bili su u braku dve decenije, dok je za to vreme glumac nastavio da ima afere sa strane.

Zajedno su dobili dvoje dece - sina Kajla i ćerku Alison. Par se razveo 1979. godine.

Uporedo sa brakom, Klint je imao tajnu romansu sa kaskaderkom Ravhide Rokasana Tunis i ta afera je trajala punih 14 godina. Ravhida je umrla prošle godine u 93oj godini i sa Klintom je do smrti bila u odličnim odnosima.

foto: Profimedia

"Na setu su bili veoma otvoreni po pitanju činjenice da su ljubavnici. Nakon što bi Klint završio scenu, odšetao bi do Roksane i prošetao setom sa njom zagrljen. Obično je bila u prikolici njegove svlačionice," ispričao je izvor.

Klint i Roksana su dobili ćerku Kimber 1964. godine. Kimber radi kao šminkerka i u dobrim odnosima je sa ocem.

Tokom njegovog braka sa Megi i veze sa Roksanom, Klint je 13 godina imao aferu i sa Sondrom Lok koja ga je na kraju tužila za "emotivno i fizičko nasilje". Glumica je tvrdila da ju je Klint Istvud namerno sabotirao tako da ne može da zaradi novac, nakon što su se rastali.

Glumica je u to vreme bila udata, dok je Istvud bio oženjen i imao ljubavnicu na setu. Sondra je živela u jednom od Istvudovih kuća gde su se i sastajali od 1975. godine pa sve do 1989. godine.

foto: Profimedia

Godine 1977, kada su zajedno glumili u drugom filmu - The Gauntlet - počele su da se pojavljuju spekulacije da se nešto dešava između njih, ali njih dvoje su tada insistirali da su samo prijatelji.

"Sve i da smo zaljubljeni to nije nešto o čemu bih vam pričala," rekla je tada novinarima Sondra. Par nije imao dece, a glumica je u memoarima navela da ju je Klint naterao dva puta da abortira. Isto tako je navela da je na kraju njihove romanse Istvud izbacio njene stvari iz jednog od njegovih domova, prethodno je ne obaveštavajući o tome.

Kada ga je optužila za nasilje i sabotiranje, on je naveo da ona glumi i sve izmišlja.

"Ona glumi žrtvu. Neki ljudi osećaju da im svet duguje život," rekao je tada Klint Istvud.

foto: Reuters

Istvud je 1990. obećao Sondri ugovor od 1,5 miliona dolara sa Vorner Brosom, koji je uključivao njeno pisanje scenarija za produkcijsku kompaniju, u zamenu da odustane od tužbe.

Međutim, pet godina kasnije, ponovo ga je tužila za prevaru i kršenje finansijske obaveze nakon što je tvrdila da je Varner Bros, odbio svaku ideju koju im je iznela.

Bivši su se na kraju nagodili van suda za neotkriveni iznos 1996. godine, nakon što je Vashington Post objavio da je porota krenula u razmatranje i da je „izgledala spremno da presudi u njenu korist“.

Sondra je preminula 2018. godine nakon raka dojke i kostiju.

foto: Motofoto / Alamy / Alamy / Profimedia

U memoarima je Sondra navela da je Istvud imao ljubavnice čak i kada je sa njom bio u vezi. Otkriveno je da je jedna od tih ljubavnica bila stjuardesa po imenu Džejselin Rivs, a ona i Klint će kasnije imati i sina po imenu Skot 1986. i ćerku Ketrin 1988.

Navodno su prekinuli vezu 1990. godine nakon što je otkriveno da su svoju decu tajno dočekali zahvaljujući razotkrivanju koje je objavila The Star.

Skot, koji sada ima 38, je krenuo stopama svog oca, glumeći u nekoliko njegovih filmova - uključujući Gran Torino i Invictus.

Ketrin, koja sada ima 36 godina, počela je kao kraljica lepote, osvojivši krunu za Mis Zlatnog globusa 2005. godine, a poslednjih godina je počela da glumi, imajući male uloge u niskobudžetnim filmovima.

Uprkos ljubavnicama i supruzi Klint je izlazio 90ih sa glumicom Frensis Fišer sa kojom je imao jednu ćerku. Par je raskinuo kada je uhvaćen kako se ljubi sa drugom ženom.

Njihova ćerka Frančeska je stekla slavu kada je glumila u rijalitiju Gospođica Istvud & Compani 2012. Istvud je viđen sa Frančeskom i Fransis 2017. godine.

foto: Profimedia

Klint se oženio Dinom Ruiz 1996. godine - ali njihov brak dug 17 godina prekinut je nakon što je romansa počela da cveta između njega i bivše žene njenog prijatelja.

Skoro odmah nakon što se razišao od Frensis Fišer, Istvud je zaprosio Dinu Ruiz. Venčali su se u martu 1996. u Las Vegasu na imanju Stiva Vina, a ćerku Morgan su dočekali u decembru te godine.

Više od decenije, glumac je bio oličenje zaljubljenog muža i oca, a činilo se kao da je bivši ženskaroš iza sebe ostavio divlje dane i tajne ljubavi.

U junu 2012., međutim, izgledalo je kao da se u raju spremaju nevolje, jer su People izvestili da je romansa prekinuta.

U to vreme je objavljeno da se Dina oslanjala na svog prijatelja Skota Fišera za podršku u njenim bračnim problemima, koji je prolazio kroz sopstveni razvod od žene po imenu Erika Tomlinson-Fišer.

Erika je navodno upozorila Istvuda da njegova žena možda ima aferu. Ali u tom svemu Erika i Istvud su se poezali i imali fommansu koja je Dinu ostavila bez teksta.

Istvud i Dina su se zvanično rastali krajem 2013. godine, ali ona nije imala ništa osim pohvala o svom bivšem.

Dina se udala za Fišera tri godine kasnije, dok su Istvud i Erika prekinuli vezu.

Istvud je svoju i Dininu ćerku zaposlio filmu gde je nastavila da radi.

foto: JOHN MCCOY / UPI / Profimedia

Zatim Istvud upoznaje Kristinu Sanders sa kojom je bio u vezi od 2014. godine pa sve do njene smrti 2024. godine.

Iako je Kristina od njega bila mlađa 33 godine, njih dvoje su bili ludo zaljubljeni.