1 rečenica kralja Čarlsa koja je princezu Dajanu naterala na razvod: U tom momentu samo što se rodio Hari

Dajana je stalno praštala Čarlsu greške u braku, a onda, nakon što se rodio Hari, on je rekao rečenicu koju mu nije mogla oprostiti

Objavljeno: 19.07.2024. 13:40h
Autor:
Foto: Profimedia

Nije tajna da su kralj Čarls i njegova prva supruga, princeza Dajana imali veoma nesrećan brak. Kralj je svoju ženu mučio preljubom i potpunom ravnodušnošću. Ali jedan postupak je bio kap koja je prelila čašu. Evo o čemu je reč:

Bračni život princa Čarlsa i princeze Dajane nije bio zdrav od samog početka. Naslednik britanskog prestola je uvek voleo drugu ženu i loše je skrivao neverstvo od svoje žene. U javnosti, par je sve vreme pokušavao da odglumi sreću. Biograf Lejdi Di progovorio je o trenutku kada je ozbiljno razmišljala o napuštanju muža.

foto: Profimedia

Princ i princeza od Velsa objavili su razvod 1992. godine, a četiri godine kasnije zvanično su podneli zahtev za razvod. Ispostavilo se da je Lejdi Di planirala da napusti svog muža mnogo pre ovoga. Biograf Dajane Endrju Morton je za The Sun rekao da je princeza bila duboko pogođena Čarlsovim rečima nakon Harijevog rođenja.

"O Bože, opet je dečak!" — razočarano je rekao princ, čim je ugledao svog najmlađeg sina.

foto: Profimedia

Naravno, Dajana je znala pol deteta, ali nije rekla mužu. Lejdi Di je priznala svom biografu da je njen muž uvek sanjao da će imati ćerku. Dajana je takođe rekla da se Čarls čak požalio svojoj tašti zato što je dobio još jednog sina. Morton tvrdi da je nakon ovoga Dajana konačno odlučila da napusti muža.

foto: Profimedia

Razvod je zvanično podnet 28. avgusta 1996.

Međutim, vest da je Čarls bio izuzetno uznemiren zbog Harijevog rođenja omogućava nam da iznova pogledamo ceo ovaj generacijski sukob: možda Saseks jednostavno pokušava da privuče pažnju svog oca, koji je bio nezadovoljan njime od trenutka kada je rođen.