"Kada se rodio moj sin, majka je tražila nešto bizarno od nas: Muž neće da priča sada sa njom, mislim da je kraj"

Žestoka svađa u porodici izbila je oko toga kada je baka tražila od zeta i ćerke da joj plate čuvanje unuka.

Objavljeno: 18.07.2024. 19:26h
Autor:
Ilustracija, Foto: Maciej Figiel / Alamy / Alamy / Profimedia

Briga o deci iziskuje dosta, a ako ste dovoljno srećni da imate familiju koja vam pomaže, da li bi i oni trebali da budu plaćeni? Jedan bračni par ne deli isto mišljenje oko toga.

Do žestoke rasprave došlo je kada se majka deteta oglasila na društvenoj mreži tražeći savet kako da uveri svog supruga da je jedino pošteno dati njenoj majci novac za brigu o njihovom tromesečnom detetu kada je majka zahtevala.

Na Reditu se majka požalila i pitala ljude misle li da je to nerazumno, s obzirom na to da je njena majka i dalje vitalna i može raditi druge stvari, a biće sa detetom 40 sati nedeljno.

foto: Shutterstock

"Moj partner smatra da ne bi trebala da bude plaćena i čini se gotovo uvređenim tom idejom. On smatra da bi trebala biti srećna što to čini jer će joj to omogućiti da provodi vreme sa svojim unukom. On takođe misli da je to zgodno jer ona živi odmah preko puta. Kad sam ga pitala da li bi očekivao isto od svog tate, rekao je ne jer živi sat vremena dalje", požalila se.

Baki želi dati manje od 100 evra nedeljno, što ispada oko 400 evra mesečno za čuvanje tromesečne bebe, kojoj treba konstantna pažnja. Muž i dalje neće da čuje, a žena misli da je ovo kraj u odnosima između zeta i tašte.

foto: Shutterstock

Ljudi koji su čitali objavu na Reditu ostali su u šoku jer je očekivao da baka treba da radi besplatno

"I to ako bude samo 40 sati...", rekao je jedan korisnik Redita.

"Iskreno, zašto se o tome nije razgovaralo pre nego što ste dobili dete? Možete li priuštiti da ga pošaljete u vrtić? Ako možeš, da li želiš samo da tvoj muž ne pobedi. Zvuči idiotski, oboje zvučite previše nezrelo da biste imali dete", napisao je drugi korisnik na Reditu, piše britanski "Miror".

Bonus video: