Originalan recept za begovu čorbu: Bosanski specijalitet koji će vas oduševiti

Recept za begovu čorbu je jedinstven, ali priprema nije teška. Samo pribavite sve namirnice

Objavljeno: 16.07.2024. 12:32h
Autor:
Foto: Printscreen/Youtube

Potrebno je:

  • 700gr junetine
  • 300gr piletine bez kosti i kože
  • 2 šargarepe
  • 1 paškanat
  • 1 celer
  • 1 koren peršuna
  • 1 veća glavica crnog luka
  • 2 lovorova lista
  • pola kašičice soli
  • 200 grama bamija
  • sok od trećine limuna

Zaprška:

  • 50 grama maslaca
  • 2 kašike brašna
  • 1 jaje
  • 200 grama kiselog mleka
  • 1 veza svežeg peršuna

Priprema: Meso iseckati na kockice naliti vodom i pustiti da ključa 10 ak minuta. Vodu odliti proprati meso vodom naliti novu vodu i dodati sledeću. Zatim dodati zelen i staviti lovor i začine i putiti da se kuva 40 minuta.

Dodati bamije i kuvati dok se sve ne ukrčka lepo. Lepo skuvanu čorbu gde se meso odvaja na konce začinite blagom zaprškom od 50gr, maslaca i 2 kašike brašna. Zatim dodajte začine po vašem ukusu: so, biber, muskatni oračić.

Čorbu neprestano mešajte da vam brašno ne dođe do dna. Smanjite temperaturu i dodajte 1 jaje, 200gr kiselog mleka i 1 vezu iseckanog peršuna.