Predivan
Naopaki kolač od bresaka: Nema ništa lepše od kolača za koji ste recept uzeli od bake
Obožavamo deserte koji se ovako jednostavno prave
Objavljeno: 15.07.2024. 09:15h
Autor:
Autor:
Sastojci:
- 60 g maslaca
- 100 g žutog šećera
- oko 400 g bresaka
Za testo:
- 200 g brašna
- 1 kašičica praška za pecivo
- prstohvat soli
- 115 g maslaca
- 150 g šećera
- 1 jaje
- vanila
- 120 ml mleka
Priprema:
1. Zagrejati rernu na 180° C. U manji pleh dimenzija 20 x 20 cm staviti 60 g maslaca i ubaciti u rernu da se istopi. Izvaditi iz rerne, dodati šećer i promešati da se šećer istopi. Preko toga poređati oljuštene kriške bresaka.
2. Za testo pomešati brašno, prašak za pecivo i so. Posebno umutiti maslac i šećer, dodati jaje i vanilu. Naizmenično dodavati brašno i mleko. Umutiti masu i sipati preko voća. Peći oko 40 minuta.
3. Pečeni kolač ohladiti 5 minuta. Oštrim nožem odvojiti ivice testa od pleha i kolač okrenuti na tanjir za služenje.
( N.B. )