Predivan

Naopaki kolač od bresaka: Nema ništa lepše od kolača za koji ste recept uzeli od bake

Obožavamo deserte koji se ovako jednostavno prave

Objavljeno: 15.07.2024. 09:15h
Autor:
Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • 60 g maslaca
  • 100 g žutog šećera
  • oko 400 g bresaka

Za testo:

  • 200 g brašna
  • 1 kašičica praška za pecivo
  • prstohvat soli
  • 115 g maslaca
  • 150 g šećera
  • 1 jaje
  • vanila
  • 120 ml mleka

Priprema:

foto: Shutterstock

1. Zagrejati rernu na 180° C. U manji pleh dimenzija 20 x 20 cm staviti 60 g maslaca i ubaciti u rernu da se istopi. Izvaditi iz rerne, dodati šećer i promešati da se šećer istopi. Preko toga poređati oljuštene kriške bresaka.

2. Za testo pomešati brašno, prašak za pecivo i so. Posebno umutiti maslac i šećer, dodati jaje i vanilu. Naizmenično dodavati brašno i mleko. Umutiti masu i sipati preko voća. Peći oko 40 minuta.

3. Pečeni kolač ohladiti 5 minuta. Oštrim nožem odvojiti ivice testa od pleha i kolač okrenuti na tanjir za služenje.