Bez paljenja rerne
Letnja torta: Kad temperatura "upeče", napravite ovaj osvežavajući desert
Možete da koristite borovnice, maline, breskve ili kajsije
Objavljeno: 21.07.2024. 08:42h
Autor:
Autor:
Sastojci:
* 5 čaša kisele pavlake
* 250 g šećera u prahu
* 2 kesice šlaga
* 300 g piškota
* sezonsko voće
Priprema:
1. Kiselu pavlaku penasto umutite sa šećerom u prahu, pa je zatim sjedinite sa šlagom koji ste prethodno umutili.
2. Okrugli kalup za tortu ili šerpu obložite plastičnom folijom, pa na dno stavite trećinu mase od pavlake. Prekrijte je piškotama, na to sipajte voće po izboru, zatim opet pavlaku, pa piškote i voće, sve dok se sav materijal ne potroši.
3. Gotovu tortu stavite u zamrzivač na dva sata, pa je premestite u frižider. Pre serviranja tortu ukrasite po želji.
( N.B. )