Bili najmoćniji par u Velikoj Britaniji, a letuju kao da nemaju dinara: Najveća bol ih ujedinila, sad su na stubu srama

Dejvid i Samanta Kameron pokušavaju da pronađu malo mira na zavučenoj plaži gde nema kupača, a javnost je iznenađenja kako provode odmor

Objavljeno: 09.07.2024. 23:21h 02:23h
Foto: MEGA / The Mega Agency / Profimedia

Dejvid Kameron, bivši britanski premijer i ministar spoljnih poslova, otišao je u svoju oazu mira od 2 miliona u Kornvolu nakon totalnog fijaska „njegove” konzervativne stranke na izborima. Čini se da pokušava da se opusti uz suprugu Samantu, a sve je iznenadilo to što su se odlučili za kupanje u moru na nekoj divljoj plaži, gde nema nigde luksuznih restorana i hotela. Naprotiv, imali su samo peškire, te su uživali u plivanju poput svakog drugog prosečnog para.

foto: MEGA / The Mega Agency / Profimedia

Naime, Samanta je bila najmlađa prva dama koja je kročila u Dauning strit. Oduvek je privlačila pažnju svojom elegancijom, ali i sposobnošću da uskladi privatni život i najvažniju ulogu majke sa karijerom i poslovnim ciljevima.

foto: MEGA / The Mega Agency / Profimedia

Sa 25 godina postala je kreativni direktor kompanije "Smitson" za proizvodnju kacelarijskog materijala. Sa druge strane, kao tinejdžerka bila je prava buntovnica, volela je da se druži sa muzičarima, a tetovaže su joj velika strast, te ima istetoviranog delfina na gležnju.

U braku sa Dejvidom Kameronom je od 1996. godine i sa njim je dobila troje dece. Nažalost, sin Ivan, koji je patio od cerebralne paralize i epilapsije preminuo je 2009.

FOTO: MEGA / The Mega Agency / Profimedia
FOTO: MEGA / The Mega Agency / Profimedia
FOTO: MEGA / The Mega Agency / Profimedia
FOTO: MEGA / The Mega Agency / Profimedia
FOTO: MEGA / The Mega Agency / Profimedia

Kako je Dejvid postao toliko uticajan političar?

Dejvid Vilijam Donald Kameron bio je na položaju premijera Ujedinjenog Kraljevstva od 11. maja 2010. godine do 13. jula 2016. godine, u dva mandata. Na čelu britanske vlade i Konzervativne stranke zamenila ga je Tereza Mej.

Kameron je poslanik u Domu komuna od 2001. godine kao predstavnik izborne jedinice Vitni. Vođa opozicije je postao 2005. godine, a pre toga je bio ministar obrazovanja u senci. U periodu od 13. novembra 2023. do 5. jula 2024. obavljao je funkciju ministra spoljnih poslova.

Kameron je studirao filozofiju, politiku i ekonomiju na Univerzitetu u Oksfordu. Nakon studija priključio se odeljenju za istraživanje u Konzervativnoj stranci, a zatim je bio i specijalni savetnik Normana Lamonta, kancelara blagajne a zatim i Majkla Hauarda, visokog zvaničnika i vođe Konzervativne stranke. Bio je direktor korporativnih poslova u Karlton komjunikejšns sedam godina.

Prvi put se kandidovao na izborima 1997. godine u izbornoj jedinici Staford, ali je izgubio. Na sledećim izborima, 2001. kandidovao se za mesto poslanika za Vitni u Oksfordširu i pobedio. Dve godine kasnije je dobio priliku da sedi u prvom redu opozicionih poslanika i imao je važnu ulogu u koordinaciji politike na izborima održanim 2005.

Upravo te godine postao je vođa Konzervativne stranke na stranačkim izborima 2005. godine pobedivši Dejvida Dejvisa.