Profesorka koja je silovala svog učenika, a onda se udala za njega, doživela je jezivu smrt: Ovo su njene poslednje reči

Čitava Amerika je zapanjeno pratila priču žene koja je zavela 12godišnjeg dečaka, a potom se udala za njega

Objavljeno: 09.07.2024. 12:45h
Foto: BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia

Kada je Meri Kej Leturno umrla 2020. godine, u naslovima je stajalo: učiteljica koja je silovala a onda se udala za svog učenika.

Meri Kej Leturno je i bila najpoznatija po svojoj vezi sa Vilijem Fualauom, koja je počela 1996. godine kada je ona imala 34, a on 12 godina.

Iako su se njih dvoje razišli i razveli 2019. godine, Vili je odleteo da bude sa Meri Kej kada je saznao da joj je dijagnostikovan rak debelog creva. Proveo je njene poslednje mesece pored nje, gledajući kako Meri Kej umire.

Ipak, Meri Kej se nadala da će se dogoditi „čudo“, ali je postajala sve bolesnija. Kada je slomila ruku nakon slučajnog pada, CT je otkrio da joj se rak proširio na mozak i kičmu.

Meri Kej Leturno je na kraju umrla u Vašingtonu 6. jula 2020, dok je pored njene samrtne postelje stajao njen bivši muž i učenik. Imala je 58 godina. Vili je upravo napunio 37 godina.

foto: BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia

Rođena 30. januara 1962. godine, Meri Kej Leturno vodila je neupadljiv život do svojih 30-ih. Udala se, imala četvoro dece i postala popularna učiteljica u osnovnoj školi Šorvud u Burienu, gradu nedaleko od Sijetla.

Zatim, 1996. godine, Meri Kej je počela da razvija blizak odnos sa svojim učenikom šestog razreda, 12-godišnjim Vilijem Fualauom. Iako su stvari počele dovoljno nevino – Vili se kladio sa svojim rođakom da bi mogao da „zavede“ učiteljicu– njihova veza je na kraju postala seksualna.

Ubrzo nakon toga, Meri Kej je ostala trudna.

Ovo je pokrenulo lanac dramatičnih događaja, koje su pomno pratili šokirani Amerikanci širom zemlje. Meri Kej im je rodila prvu ćerku, otišla u zatvor, puštena na uslovnu slobodu, a zatim vraćena u zatvor jer je opet viđala Vilija. Do tada je ponovo bila trudna sa njihovom drugom ćerkom.

Meri Kej je na kraju provela više od sedam godina iza rešetaka dok je porodica Vilija Fualaaua odgajala dve devojčice. Ali kada je Meri Kej puštena, ona i Vili su se ponovo ujedinili. Venčali su se 2005. godine, kada je Vili imao 21 godinu, i ostali zajedno više od decenije pre nego što su se razdvojili 2017. i razveli 2019. (njihovi prijatelji kažu da je njihova ljubav vremenom izbledela).

foto: BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia

Ali onda se Meri Kej Leturno razbolela.

Iako su se razveli, Meri Kej Leturno se obratila Viliju nakon što se razbolela, oko šest meseci pre njene smrti u julu 2020. Njih dvoje su počeli da razmenjuju poruke, a onda je Meri Kej rekla Viliju da joj je dijagnostikovan rak posle kolonoskopije.

„Bio sam u neverici“, rekao je Vili dr Ozu u septembru 2020., nekoliko meseci nakon smrti Meri Kej Leturno. "Nisam želeo da verujem."

Doleteo je nazad u državu Vašington iz Kalifornije da provede vreme sa bivšom ženom. Prema Viliju, Meri Kej je u početku izgledala „prilično normalno“ i „prilično zdravo“. Ali onda se njeno stanje brzo pogoršalo.

„Njeno zdravlje se brzo pogoršalo u tako kratkom vremenskom periodu“, rekao je Vili kod dr Oza. „Bilo je zaista nerealno videti je takvu."

Ali Meri Kej Leturno je verovala da će „čudo“ učiniti da rak nestane. Viliju je objasnila da ne želi da priča o bolesti jer bi to značilo da je ona teški pacijent i da je smrt blizu.

foto: BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia

Stvarnost o tome koliko je kancer bio ozbiljan pojavila se kada je Meri Kej jednog dana slučajno pala i slomila ruku. U bolnici, CT skeniranje je otkrilo da se njen rak proširio na njen mozak i kičmu.

„Rekli su nam da u ovom trenutku ne mogu mnogo da urade“, priseća se Vili. „I tako, poslednjih nedelja svog života, počela je da shvata da će otići - i to je bila teška stvar za sve nas."

Meri Kej Leturno umrla je 6. jula 2020. Vili je bio uz nju kada je umrla. Jedna od ćerki bivšeg para je takođe bila tamo, zajedno sa jednom od ćerki Meri Kej iz njenog prvog braka. Vili je ispričao koje su bile poslednje reči Meri Kej: "Poslednje što mi je rekla je da sam joj ja najvažnija osoba i da će sve biti u redu."

Ubrzo nakon toga, Vili je shvatio da je Meri Kej prestala da diše.

"Mislio sam, možda, to je bila jedna od onih pauza koje ima i onda će se vratiti. Duboko će udahnuti i vratiće se. Brojao bih između tih pauza, i to je bilo najduže brojanje koje sam imao."

foto: BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia

"U tom trenutku, morao sam da kažem deci da moraju da pozovu ostalu braću i sestre da dođu i pozdrave se, da je to to“, rekao je Vili.

Meri Kej Leturno je umrla u 58. godini. Vili je tada imao 37 godina.

Za svet, Meri Kej Leturno će uvek biti učiteljica koja je silovala svog 12-godišnjeg učenika. Ali za Vilija Fualaua, ona je bila mnogo različitih stvari.

Nakon smrti Meri Kej Leturno 2020, Vili ju je i dalje nazivao svojom „ženom“ i svojim „najboljim prijateljem“, ali je takođe shvatao mračniju stranu njihovog odnosa.

"Da mogu, mlađem sebi bih rekao - nemoj to da radiš! Ali onda pogledam svoje ćerke i život koji sam proživeo i ne mogu toliko da žalim. Da sam tinejdžer i da me sada privuče profesorica koja je toliko starija od mene, sigurno bih potražio pomoć."

Ipak, on je insistirao da Meri Kej nije bila „perverzna“ i da ona nije imala slične odnose sa drugim mladim dečacima.

To je moja žena i ona je moj najbolji prijatelj“, rekao je dr Ozu. „I imali smo našu decu zajedno, i venčali smo se. I imali smo ceo život zajedno.”

Ipak nik ne može da zaboravi reči Meri Kej Leturno koja je rekla da bi da može sve ponovila: "Da li mi je žao što je on moj muž i što sam sa njim dobila decu? Ne, nije!"