Najprostiji, a najlepši recept za trileće, gotovo za 5 minuta: Nema ukusnijeg i sočnijeg slatkiša, a izdašan je i jeftin

Trileće nikad lakše nećete napraviti, a još brže će nestati sa stola, jer niko ne može da se zaustavi na jednom parčetu.

Objavljeno: 06.07.2024. 12:39h 16:28h
Foto: Printscreen Youtube / Moi Domasni Recepti

Trileće, poslastica kojoj poslednjih godina popularnost raste munjevitom brzinom, veoma je jednostavna za pravljenje, a ukusom je osvojila mnoge! Uspeva i najneiskusnijim domaćicama i uopšte vam nije potrebno mnogo novca za ovaj slatkiš.

Sastojci:

  • 5 jaja
  • 9 kašičica šećera (140 gr)
  • 13 kašika brašna (220 gr)
  • 12 gr prašak za pecivo
  • 1 litar + 200 ml mleka
  • 600 ml slatka pavlaka
  • 500 gr karamel
foto: Printscreen Youtube / Moi Domasni Recepti

Priprema:

Jaja i šećer sipati u činiju i dobro umutiti mikserom, a potom dodati brašno i prašak za pecivo i promešati žicom. Dobijenu smesu izliti u podmazan preh i peći, u prethodno zagrejanoj rerni na 250 stepeni, i peti prvih pet minuta na toj temperaturi, a potom narednih oko 25 na 180 stepeni, ali obavezno pratiti da se ne prepeče.

Dok se smesa peče, pripremite preliv - sjedinite mleko i slatku pavlaku i dobro promešajte.

Kada se testo ispeče, ostavite da "odmori" pet minuta i izboskajte ga čačkalicom. Zatim ga prelijte i preko toga premažite karamelom.