Najprostiji, a najlepši recept za trileće, gotovo za 5 minuta: Nema ukusnijeg i sočnijeg slatkiša, a izdašan je i jeftin
Trileće nikad lakše nećete napraviti, a još brže će nestati sa stola, jer niko ne može da se zaustavi na jednom parčetu.
Izvor: Ivana Bogićević
Trileće, poslastica kojoj poslednjih godina popularnost raste munjevitom brzinom, veoma je jednostavna za pravljenje, a ukusom je osvojila mnoge! Uspeva i najneiskusnijim domaćicama i uopšte vam nije potrebno mnogo novca za ovaj slatkiš.
Sastojci:
- 5 jaja
- 9 kašičica šećera (140 gr)
- 13 kašika brašna (220 gr)
- 12 gr prašak za pecivo
- 1 litar + 200 ml mleka
- 600 ml slatka pavlaka
- 500 gr karamel
Priprema:
Jaja i šećer sipati u činiju i dobro umutiti mikserom, a potom dodati brašno i prašak za pecivo i promešati žicom. Dobijenu smesu izliti u podmazan preh i peći, u prethodno zagrejanoj rerni na 250 stepeni, i peti prvih pet minuta na toj temperaturi, a potom narednih oko 25 na 180 stepeni, ali obavezno pratiti da se ne prepeče.
Dok se smesa peče, pripremite preliv - sjedinite mleko i slatku pavlaku i dobro promešajte.
Kada se testo ispeče, ostavite da "odmori" pet minuta i izboskajte ga čačkalicom. Zatim ga prelijte i preko toga premažite karamelom.