Evo šta od škole ima Sanja Marinković: Imala 1 patike dok je radila u pekari, a ovako su je brutalno kažnjavali na poslu

Put Sanje Marinković nije bio nimalo lak. Morala je dosta da radi kako bi uspela, a zbog toga je bila jako loše plaćena.

Objavljeno: 06.07.2024. 12:29h
Autor:
Foto: Kurir / Damir Dervišagić

Sanja Marinković je jedno od najpoznatijih televizijskih lica, a malo ko zna šta je završila popularna voditeljka.

Sanja je završila gimnaziju, a onda je pohađala menadžment gde je i diplomirla na Višoj poslovnoj.

Kasnije je upisla fakultet, a studira je finansijski menadžment na kojem je stekla i zvanje diplomirane menadžerke.

foto: ATA Images / Antonio Ahel

Nosila sam jedne patike dok ih nisam razvalila

Sanja Marinković je jedan period života provela u Londonu, a pamti će to vreme po iscrpljujućem radu i štednji.

"Radila sam i u pekari, i u prodavnici... Radila sam čak i po 10-12 sati, nema sedenja i nosila sam stalno jedne patike i bila sam jako štedljiva, i kako bih uštedela kupovala sam samo jedan pomfirt. Znam da sam čuvala baš te patike, koje su se bukvalno razvalila i donela ih mami i tati i pokazala šta umem - otkrila je Marinkovićeva jednom prilikom u emisiji "Premijera: Vikend Specijal".

Oduzimali su mi honorare

Voditeljka Sanja Marinković godinama unazad drži status jednog od najprepoznatljivijih TV lica.

Godinama uspešno vodi svoju autorsku emisiju "Magazin In", ali njeni počeci na malim ekranima nisu bili uopšte prijatni.

Sanja se jednom prilikom prisetila odgledanog priloga u kom je prvi put u svom životu vodi jutarnji program.

foto: ATA Images / Antonio Ahel

"Dođeš u jutarnji program, nije postojao šminker, nema garderobe, nema promtera, kakav prompter, to nije postojalo...A sve garderobe mi je šila mama. A ja se uveče isfeniram, da bi mogla ujutru da se tapiram. Ovo je mojih ruku delo. Radila sam šest godina bez jednog jedinog dinara, bili su honorari koji su bili obećavani i nikad nisu uplaćeni", izjavila je voditeljka.

"Kada su isplaćeni, to nije vredelo ni 200 evra za šest godina. Ja sam dobila kaznu: "Ukinut honorar", ja sam mislila: "Koji honorar, nisam ga ni dobila", dodaje ona.

Voditeljka je takođe otkrila kroz kakve sisteme kažnjavanja je prošla u svojoj karijeri te kako su uticali na nju.

foto: Kurir / Damir Dervišagić

"Kazne me, oduzimali su mi od honorara kad napravim grešku, nikad neću da zaboravim koliko sam se tresla, zabrane mi da snimam. To sve gradi samopouzdanje", zaključila je Sanja svojevremeno.

Ona je ispričala i kako je radila kao honorarac za džabe 5 godina na Radio-televiziji Srbije zbog inflacije, i da joj je bilo vrlo teško u tom periodu, ali da se na kraju trud isplatio.

Stil/Srbija Danas

Bonus video: