Najkremastije čokoladne kocke, gotove za 10 minuta: Tope se u ustima, a nema ukusnijih
Donosimo vam recept za najkremastije čokoladne kocke koje se tope u ustima.
Objavljeno: 30.06.2024. 17:27h
Izvor: Milka Đukić
Izvor: Milka Đukić
Sastojci:
Za podlogu:
- 210 g piškota
- 200 ml mleka
Fil :
- 600 ml mleka
- 2 pudinga od čokolade
- 120 gr šećera 400 ml slatke pavlake
Preliv/Ganaš :
- 100 ml slatke pavlake
- 100 g mlečne čokolade
Piprema:
Polovinu mleka sipati u šerpicu i dodati šećer. U drugoj polovini mleka umutiti puding i kada mleko počne da vri, sipati u njega smesu sa pudingom i skuvati. Ostaviti na hlađenje. Umakati piškote u toplo mleko i ređati na podlogu (klup). Umutiti slatku pavlaku, pa puding pa onda slatku pavlaku postepeno dodavati u puding i mutiti. Fil prebaciti preko piškota. Ugrejati slatku pavlaku i preliti je preko izlomljene čokolade i mešati dok se ne rastopi, pa preliti kolač.
Bonus video: