Najbogatiji čovek na svetu postavlja 1 pitanje na razgovoru za posao: Niste ni svesni šta sve kaže o vama

Najbogatiji čovek na svetu ima jedno pitanje na razgovoru za posao koje mu sve otkriva o vama. Evo o kom pitanju je reč.

Objavljeno: 20.06.2024. 12:46h
Autor:
Foto: Richard Alvarez / INSTAR Images / Profimedia

Trenutno najbogatiji čovek na svetu Ilon Mask, otkrio je koje ključno pitanje uvek postavlja kandidatima za posao koje testira njihovu iskrenost.

Možda mislite da možete da se izvučete dodavanjem "ukrasa" svom CV-ju ili na intervjuu, koji bi vam pomogli da se o vama stekne najbolji utisak, ali to baš ne pomaže kada razgovarate sa ovim biznismenom i osnivačem automobilskog giganta Tesla.

U intervjuu za Auto Bild 2017. godine, Mask je upitan koje veštine želi da kandidati imaju.

foto: AP / Kamran Jebreili

Međutim, umesto da se fokusira na fakultetske kvalifikacije ili diplome kandidata, Mask otkriva da se obično fokusira samo na jedno pitanje.

Dok Mask ispituje kandidate o njihovom dosadašnjem angažmanu i istoriji, vlasnik društvene mreže Iks kaže: "Zaista samo pitam: 'Koji su neki od težih problema sa kojima ste se suočili i kako ste se sa njima izborili?'

"I kako su donosili odluke u ključnim momentima", dodaje on.

Ali zašto je ovo jedno glavno pitanje toliko važno za Maska?

foto: Profimedia

Trenutno najbogatiji čovek na svetu objašnjava da mu je jedno pitanje "obično dovoljno" da mu da "veoma dobar osećaj o (tome kakav) je neko" i čak može da otkrije da li ga taj kandidat laže ili ne.

Mask nastavlja: ​​"Ono što zaista tražim je dokaz izuzetne sposobnosti, o teškim problemima sa kojima su se suočili i prevazišli ih."

"I naravno, želite da budete sigurni da ako je bilo nekog značajnog dostignuća, da li su oni zaista odgovorni ili je neko drugi bio odgovorniji."

Ali kako može znati?

Mask kaže da obično osoba koja je morala da se bori sa problemom zaista razume i ne zaboravlja.

"Dakle, možete im postaviti vrlo detaljna pitanja o tome i oni će znati odgovor, dok osoba koja nije bila istinski odgovorna za to dostignuće neće znati detalje", ističe najbogatiji čovek na svetu.