Nema bolje domaćice od nje: Goca Tržan otkrila starinski recept njene mame za koh koji je toliko ukusan da brzo nestaje

Goca Tržan otkrila nam je starinski recept njene mame za najbolji koh.

Objavljeno: 19.06.2024. 13:08h
Autor:
Foto: Printskrin@Goca Tržan/YouTube

Posle raskošnog ručka koji se obično podrazumeva nedeljom, danom kada odmaramo, uživamo i provodimo vreme sa voljenim osobama, na trpezi bi trebalo da se nađe i nešto slatko.

Ako još niste smislili čime ćete zasladiti ovaj dan, evo savršenog predloga – recept Goce Tržan za brz, lagan i mnogima omiljen desert, koh.

Kako je pre nekoliko godina otkrila u svom vlogu, jedna od omiljenih prostorija u kući joj je kuhinja.

foto: Printskrin@Goca Tržan/YouTube

Popularna pevačica ovom prilikom predstavila je nešto što obožavaju svi u njenoj porodici. Zove ga "Mamin koh" jer je od nje dobila recept. Ona ga je, priznaje, "samo malo izvrnula".

"Počinjemo sa šest jaja, tako što ćemo ih razbiti u velikoj posudi", ističe Goca na početku ove kulinarske priče.

Važno je mutiti ih dugo, kako bismo dobili što penastiju smesu. U njih se dodaje šest kašika šećera, ali jedna po jedna, da bi se postigla ta penasta struktura.

- Na dobro umućenu smesu dodajemo pšenični griz. Devet kašika, ne prepunih. Nastavljamo lagano da mešamo, a onda stavljamo i jednu punu kašiku belog brašna.

foto: Printskrin@Goca Tržan/YouTube

Vatrostalnu posudu premazati maslacem, posuti malo brašna i sipati smesu. Staviti u prethodno zagrejanu rernu i peći na 180 stepeni, između 20 i 25 minuta, dok se testo ne podigne i ne dobije lepu zlatnu boju.

Dok se smesa peče, pravi se preliv u koji, po receptu Goce Tržan, idu dve konzerve kondenzovanog mleka, jedna pavlaka za kuvanje, jedan litar punomasnog mleka, ekstrakt i štapić vanile, šest kašika šećera.

Sve pomešati i kuvati dok ne provri. Vreli koh zaliva se vrelim mlekom, a kolač je najlepši kada se ohladi. Ceo postupak možete bolje ispratiti na Gocinom Jutjub kanalu.

Stil/Hello