Pita od 3 ukusa i kupovnih kora: Kad se spoji mak, jabuke i orasi dobije se savršenstvo ukusa

Ukoliko volite sve slatke pite, ova će od sada biti vaš favorit jer su u njoj svi najsavršeniji ukusi

Objavljeno: 14.06.2024. 13:48h
Foto: Pritnscreen/youtube

Sastojci:

Mak nadev:

  • 200 g mlevenog maka
  • 1 kašika pšeničnog griza
  • 5 kašika šećera
  • 2 kašike pekmeza
  • 200 ml mleka

Orah nadev:

  • 200 g mlevenih oraha
  • 1 kašika pšeničnog griza
  • 5 kašika šećera
  • 2 kašike pekmeza
  • 200 ml mleka

Jabuka nadev:

  • 4 - 5 jabuka
  • 5 kašika šećera
  • 1 kašičica ( 5 - 10 g cimeta )
    foto: Printscreen/YOUTUBE

Preliv:

  • 3 cela jaja
  • 5 kašika šećera
  • vanilin šećer
  • 2 kašike griza
  • 200 ml jogurta ( 1 čaša )
  • 100 ml ulja ( 1/2 čaše )
  • 100 ml vode ( 1/2 čaše )
  • 10 g praška za pecivo ( 1 kesica )
  • 500 g gotovih kora

Priprema: Prvo napravite sva tri fila. Fil od maka pravite tako što mleko provrdi pa sa vrelim mlekom prelijete mak i šečer i griz. Izmešate i kada sve lepo upije dodajte pekmez.

Fil od oraha napravite na skoro isti način kao i od maka.

Fil od jabuka pravite tako što izrendante jabuke i dodate im šećer i cimet. Možete jabuke da dinstate, ali i ne morate.

Zatim umutite preliv od jaja, šećera, griza, jorgurta, ulja, vode i praška za pecivo.

Zatim krenite da slažete pitu. Na podmašćen pleh stavite dve kore za pitu. Zatim raširite jednu koru i premažite je sa filom od maka, pa preko složite drugu koru, pa premažite, pa složite treću koru i premažite i napravite harmoniku koju ćete staviti u pleh. Tako uradite sa svim filovima. Celu pitu zalijte prelivom i stavite u rernu da se peče na 200 stepeni Celzijusa oko 45 minuta.