Pitali smo srpskog estetskog hirurga koji trend u podmlađivanju traže muškarci, a koji žene: Njegov odgovor je šok

Zoran Rizinski je specijalista plastične, rekonstruktivne i estetske hirurgije i jedna od najtraženiji hirurga u Srbiji. Pitali smo ga šta traže Srbi, a šta Sprkinje kada je reč o ulepšavanju hirurškim putem

Objavljeno: 11.06.2024. 12:05h 12:23h
Foto: Privatna arhiva

Trend estetske hirurgije je u najvećem uzletu, pa izgleda kako svi nešto "rade" na svom licu kako bi usporili starenje ili jednostavno se ulepšali.

Pitali smo doktora Zorana Rizinskog koji trend u podmlađivanju je sada dominantan u svetu, a koji u Srbiji?

"Kad je podmlađivanje u pitanju u Srbiji tu prvo mesto dele hijaluronski fileri i botoks, koji su znatno nedostižni i dosta ispred svih ostalih tehnika, kada pričamo o neinvazivnim metodama. Svakako na prvom mestu su usne, svaka žena želi da ima lepe, voluminozne i atraktivne usne.

U svetu je situacija malo drugačija, pacijenti teže ka tome da se radi na rejuvinaciji lica kako bi se izbegao taj prepunjeni izgled lica, holistički pristup ka lepoti."

foto: Privatna arhiva

*Šta najčešće traže žene, a šta muškarci?

"Kada je u pitanju razlika između žena i muškarca nema je, sve što žene rade, apsolutno ni muškarci ne beže od toga, samo muška populacija je dosta umerenija i realnija, jednostavniji su od žena. Svakako kod muškaraca zastupljeniji je naglašeni jawline(linija vilice) kako bi dobili izraženiju maskulinizaciju lica."

*Da li ima ekstremnih slučajeva pa traže nešto neizvodljivo ili opasno po zdravlje?

"Da, dosta se susrećem sa raznoraznim željama kao i nerealnim očekivanjima, nekada i opasnim po zdravlje, ali naš posao podrazumeva da budemo sjajni doktori koji se bave estetskom medicinom, precizni hirurzi i odlični psiholozi i da ne dozvolimo da neko sebe izlaže opasnosti, kao i neprihvatljivim zahvatima koji se neće uklapati u samu anatomiju lica i ne odstupa od normalnih estetskih proporcija lica."