Najmekša zeljanica od gotovih kora: Ovo je jedini ispravan način pripreme pite sa kupovnim korama
Pita od gotovih kora je savršena jer se lako i brzo pravi, ali potrebno je da znate caku kako bi kore bile i ostale meke nakon pečenja
Objavljeno: 07.06.2024. 08:27h
Izvor: Vanja Milenković
Izvor: Vanja Milenković
Sastojci:
- 500gr gotovih kora
- 250gr sira
- 200-300gr spanaća
- 6 jaja
- 1 kisela pavlaka
- 30ml kisele vode
- 2 kašika brašna
- 3 kašike griza
- 100ml ulja
- 200ml mleka
1 prašak za pecivo
Priprema: U činiji umutite jaja, so, mleko, griz, brašno, i prašak za pecivo - to je preliv s kojim ćete mazati korice.
Umitite fil od sira, zelja, pavlake, soli.
Korice premažite sa filom od jaja i mleka, pa filujte, urolajte korice i stavite u pleh. Kada ste sve korice filovali i složili u pleh, prelijte čitavu pitu ovim prelivom od jaja i mleka.
Pecite na 200 stepeni Celzijusa oko pola sata od 45 minuta.